Cocuğun sağlıklı beslendiğinin gostergesi nedir?
Cocuklarda buyume eğrisi takibi yapılır Bu eğride yaşına gore kilo ve boy takibi yapılmaktadır
Cocukların kahvaltısı nasıl olmalı?
12 dilim peynir ceşitleri, tam tahıllı ekmek, zeytin, pekmez bal, sut, haftada 23 kere yumurta veya omlet, taze meyve, evde yapılmış kuru meyveli kek veya borek cocukların kahvaltılarında olabilecek gıdalardır
Okul cağı cocuklarında beslenme nasıl olmalı?
Bu yaş grubu cocukların oldukca aktif oldukları ve gelişimlerinin en yuksek duzeyde seyrettiği duşunulerek gereksinimlerini karşılayacak hem besleyici değeri yuksek hem de cocukların severek tuketebileceği gıdalarla beslenmeleri gerekmektedir
Her zaman olduğu gibi her oğun kendi icerisinde yeterli miktarlarda karbonhidrat, protein ve yağ icermelidir Mutlaka kahvaltı arkasına ara oğun, oğle yemeği, bunu takip eden 1 veya 2 kucuk ara oğun ve akşam yemeği okul cocuğunun gereksinimlerini karşılayacak yemek sistemidir Ozellikle cocukların ana oğunlerde temel besin grubumuz olan ekmek ve ekmek turevi olan corba, pilav, makarna gibi gıdalar, et tavuk haftada en az 1 gun balık ve mevsiminde olan herhangi bir sebze yemeği, bunun yanında oldukca onemli kalsiyum kaynakları olan sut ve yoğurt hem ana oğunlerde hem de ara oğunlerde tukettirilmelidir
Cocuklarda buyume eğrisi takibi yapılır Bu eğride yaşına gore kilo ve boy takibi yapılmaktadır
Cocukların kahvaltısı nasıl olmalı?
12 dilim peynir ceşitleri, tam tahıllı ekmek, zeytin, pekmez bal, sut, haftada 23 kere yumurta veya omlet, taze meyve, evde yapılmış kuru meyveli kek veya borek cocukların kahvaltılarında olabilecek gıdalardır
Okul cağı cocuklarında beslenme nasıl olmalı?
Bu yaş grubu cocukların oldukca aktif oldukları ve gelişimlerinin en yuksek duzeyde seyrettiği duşunulerek gereksinimlerini karşılayacak hem besleyici değeri yuksek hem de cocukların severek tuketebileceği gıdalarla beslenmeleri gerekmektedir
Her zaman olduğu gibi her oğun kendi icerisinde yeterli miktarlarda karbonhidrat, protein ve yağ icermelidir Mutlaka kahvaltı arkasına ara oğun, oğle yemeği, bunu takip eden 1 veya 2 kucuk ara oğun ve akşam yemeği okul cocuğunun gereksinimlerini karşılayacak yemek sistemidir Ozellikle cocukların ana oğunlerde temel besin grubumuz olan ekmek ve ekmek turevi olan corba, pilav, makarna gibi gıdalar, et tavuk haftada en az 1 gun balık ve mevsiminde olan herhangi bir sebze yemeği, bunun yanında oldukca onemli kalsiyum kaynakları olan sut ve yoğurt hem ana oğunlerde hem de ara oğunlerde tukettirilmelidir