Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çocuğuma neden bu kadar öfkeleniyorum?

Çocuğuma neden bu kadar öfkeleniyorum?
0
92

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Çocuğuma neden bu dek öfkeleniyorum? çocuğuma bağırıyorum çocuğuma çok bağırıyorum cocuguma cok bagiriyorum çocuğum fazla afacan Bende ara sıra yapıyorum bunu hatta çoğu kez oğluma bağırıyorum çünkü çok afacan artık son noktaya gelince kendimi tutamıyorum bağırıyorumcocugumanedenbukadarofkeleniyorum5c501e053179aaltİyi bişey yok lakin işte elimde değillcocugumanedenbukadarofkeleniyorum5c501e053179aalt Çocuğuma neden bu kadar öfkeleniyorum? İşleri Daha Fena Yapan Bazı Fikirler: Kırıcı ve kontrolden çıkmış bir öfke durumunda, kafanızdan geçenler genel olarak yanlış bazı inançlara dayanan düşüncelerdirDurumu bir sürecin parçası olarak değil de varılmış ve en son nokta olarak değerlendiririzŞu lahza ama sakin ruhsal durumumuzdan yararlanıp,hiddet derhal bir ebeveynin kapılabileceği olumsuz düşünceleri gözden geçirelim ve bunlara daha akla yatkın bir açıdan bakalım “Benim çocuğum yanlış davranamaz Bundan Böyle bunu kabul edin sizin çocuğunuz da hatalı davranırTüm çocuklar yanlış davranırYanlış tavır da bulunmayan çocuk… bilmiyorum…hayatımda hiç rastlamadım!Yanlış davranışlarla mücâdele etmek da ebeveynliğin en esas gereklerinden biridirDiğer bir değişle çocuklar deneye yanıla öğrenirler ve giderken da kusur yaparlarHiçbir çocuk kuralları bile bile doğmazBu davranışları öğrenmekte bir süreçtir Bu işlem baştan başa, çocuklarımız ailenin,toplumun ve doğanın kurallarını denerlerEbeveynler olarak bizim görevimiz de, çocuklarımızı bu süreç her tarafında yönlendirmektirOnlara doğruyu yanlışı öğreterek yetişkinliğe geçmelerini temin etmek ve her gelişim aşamasında bunun gereğini yapmaktır Aslında bizi öfkelendiren çocuğumuzun davranışı değildir Biz kendimizi,çocuğumuzun davranışı hakkındaki düşüncelerimiz nedeniyle öfkelendiriyoruzBu görüşü olur ya bir yere asmak istersiniz Benim öfkeme niçin olan çocuğumun yanlış davranışı değilÖfkeme neden olan, onun yanlış davranışı ile ilgili düşüncem ve bu davranışa gösterdiğim tepkidir Çocuğunuzun yanlış bir davranışı aleyhinde, çok etkilenebilirsinizAma unutmayın ama tüm çocuklar hatalı davranışlarda bulunurlar ve bütün ebeveynler bunlarla mücâdele etmek zorundadırlar Eğer çocuk gelişimi ile ilgili bilgilere sahip olursanız, çocuğunuzun bir takım davranışlarını daha olağan karşılayabilirsinizEğer iki yaşındakilerin özgürlük mücadelesi içinde oldukları için zaman zaman hiddet nöbetlerine tutulduklarını bilirseniz,yalnızca benim çocuğum fazla arsız diye düşünmeyeceksiniz ve böyle bir durumla baş etmek çok daha basit olacak Bir mağazanın ortasında, çocuğunuz bir hiddet nöbetine tutulduğunda, sizi izleyen bir tanıdık olmayan ile ilgili üç yorumda bulunabilirsiniz: Ya hiç çocuğu yoktur ve durumu anlamamıştır, ya çocuğu vardır ve sizi izleyerek durumu nasıl halledeceğinizi öğrenmeye çalışmaktadır ya da bu kişi “Allahtan bu sefer her belli içinde kendini kaybeden çocuğuyla uğraşan kişi ben değilim! diye düşünüyordur Benim çocuklarım hatalı davranışlarda bulunmaz düşüncesi fazla yanlış bir inançtırBu inancınızın yerine daha realist ifadeler geçirmeniz öfkenizi denetleme etmeye yardımcı olacaktır *Tüm çocuklar yanlış davranışlarda bulunur *Benim çocuğum bu tecrübe sonunda bir şeyler öğrenecek *Test yanılma sürecinde hata bölümü de vardır *Benim çocuğum çok alışılagelmişBu tipik bir davranış *Bununla baş edebilirim *Bu da geçecek id Bunlar gibi realist bazı düşünceleri bir kartın üzerine yazıp,cüzdanınıza yerleştirin ve yanlış inançlarınızı canlandırmaya başlarsanız, o vakit baştan gözden geçirinBu yanlış realist olmayan düşünceler sadece öfkenizi artırır Onların yerine gerçekçi cümleleri dinmek,çocuğunuzun hatalı bir davranışı aleyhinde tepki yok,dinç bir tavır göstermenizi sağlayacaktır  

858,498Konular
982,062Mesajlar
30,045Kullanıcılar
kaosemre09Son üye
Üst Alt