Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cocuğumun zayıflaması icin ne yapabilirim?

Cocuğumun zayıflaması icin ne yapabilirim?
0
93

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Yeşilcam filmlerinin şişman cocuğu Şişko Nuri’yi hatırlarsınız Ama hayat her cocuğa o kadar kolay olmayabiliyor Cocuğumun zayıflaması icin ne yapabilirim diyorsanız, yazımızı okuyunCocuğunuz okula mı başladı? O halde sizin de onun ergenlikteki boy ve kilosu hakkında endişe duyma vaktiniz gelmiş Hesaba katmadığınız bir şey daha var Belki o coktan endişelenmeye başladı bile Uzmanlara gore cocuklar 5 – 6 – 7 gibi erken yaşlarda goruntuleri hakkında endişe duymaya başlıyorlar

Amerika’da 1000 cocuk uzerinde bir cocuk sağlığı anketi yapılmış 9 – 13 yaş arası cocukların yarısından fazlası kilolarıyla ilgili huzursuz Ustelik kilo problemi olmayanlar bile

Cocuklukta obezite gercekten buyuk bir problem Ebeveyn olarak onlara nasıl yardım edebiliriz? Her zaman pozitif olarak ve onlara kilonun değil sağlığın onemini aşılayarak
Sağlıksız vucudun işaretleri neler?
Onların huzursuzluğunun ortadan kalkması – sağlıklı bir goruntuye sahip olmaları en cok istediğimiz şeydir İşte bunun icin birkac ipucu:
Bazen ruh hallerini acıkca belli ediyorlar Orneğin – şişman gorunuyor muyum? – diye sorabilirler Ya da gobeklerine dokunurlar Yemeye bayıldıkları şeyleri yemeyi keserler Ozellikle arkadaşlarının yanında Bazen de diğer cocukların yediklerine – bu senin icin iyi değil – gibi yorumlar yaparlar Bazen de acıkca anlayamayacağımız işaretler var:
• Genel bir endişe hali
• Diğer cocuklarla olan aktiviteler katılmama
• Vucudunu anlatırken olumsuz sozcukler secme
• Ozellikle vucutlarının goruneceği aktivitelerden uzak durma – yuzme gibi
• Depresyon
• Kimse beni sevmiyor – gibi yorumlar
Ozguvenlerini nasıl arttırırız?
Cocuğumuz kilolu olsun ya da olmasın Kendini iyi hissetmesi icin ona yardım edebiliriz Ve ona sağlıklı yeme alışkanlığı kazandırabiliriz
Sağlığa odaklanın: cocuğunuzun goruntusunu boyunu kilosunu mesele haline getirmeyin Onlara anlayacakları şekilde yardım edin 5 – 7 yaş arası cocuklar karmaşık sağlık sorunlarını anlayamazlar Onlara sağlıklı bir yaşamın onemini kendi dilleriyle anlatın Orneğin sağlıklı olmanın oyun oynarken hic yorulmamak ya da futbolda daha enerjik olmak gibi bir şey olduğunu soyleyin
Sağlıklı değişimleri olcun – tartıda cıkan sonucu değil: kucuk yaştaki cocuklar icin onemli olan kilo vermek değil – bir şeyleri yaparken yeni yollar keşfetmek Bazı uzmanlar kucuk yaşta kendi kilolarını tartmayı engellememizi soyluyor Eğer 10 yaşındaki kızınız obezite ile mucadele ediyorsa doktoruyla yardım yollarını duşunup karar verin
Ona yapacağınız en iyi şey sağlıklı alışkanlık edindirmek Daha az televizyon – daha hareketli oyunlar – az şekerli icecekler – daha fazla sebze meyve Sağlıklı değişimi zaman icerisinde fark edeceksiniz
İyi ornek olun: kucuk cocuklar sungere benzer Cevrelerinde gordukleri her şeyi emerler Kendi goruntunuz ya da başkalarınınki hakkında onun yanında konuşmayı bırakın Ebeveynler kotu birer goruntuye sahipse cocuklar da zamanla bundan etkileniyor Kendi goruntuleri hakkında duşunmeye başlıyorlar
Daha sağlıklı yiyerek – spor yaparak ona cok guzel bir ornek olabiliriz Bizimle aynı aktiviteleri yapmak zorunda değiller Onlar da kendilerine gore birer aktivite edinebilir Mesela siz parkta koşuya cıktığınızda o da bisikletiyle size eşlik etsin Hem sağlıklı alışkanlıklar ikiniz icin de faydalı
Medya etkisini hafife almayın: medyadan gelen mesajlara dikkat etmeliyiz Sağlıksız olanları ayırt etmek gerekiyor Ayrıca medyadaki olaylara verdiğimiz tepkilere de dikkat etmeliyiz Mesela kendinize şu soruları sorun – Şişman ve cirkin gibi kelimeler kullanıyor musunuz? Cocuklarınız da bu fikre katılıyor mu?
Ozguven icin cesaretlendirin: kac yaşında olduğu fark etmez Ona şunu aşılayın – kilo değil sağlık onemli Eğer cocuğunuzun kilosu ailedeki diğer kişilerden farklıysa bu ozellikle onem kazanıyor Orneğin siz eşiniz ve diğer cocuğunuz uzun ve zayıfken o tombul ve kısaysa ozguvenli olması icin ona yardım etmelisiniz
Ona gorunuşten daha onemli şeyler olduğunu anlatın Cana yakınlık – zekilik – gucluluk gibi Pozitif olmalısınız Kilonun hicbir onemi olmadığını, onemli olanın değerli bir insan olmak olduğunu bilmesini sağlamalısınız

858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt