Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

çocuğunuza kitap okurken

çocuğunuza kitap okurken
0
61

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
çocuğunuza kitap okurken Çocuğunuza kitap okumaya açtırmak için beklemeniz gereken herhangi bir yaş yok! Bebekler bile kitaptaki resimlere bakabilir, okuduğunuz kelimelerdeki ritmi, kafiyeleri işitebilir ve sizin çıkardığınız sesleri taklit etmeye çalışabilirler Çocuklara yüksek sesle kitap okumak onların zihinsel ve dil becerilerinin gelişmesine katkıda bulunur, okumayı öğrenmeye hazırlar, okul başarılarını yükseltir ve hayat boyu sürecek bir okuma sevgisi kazanmalarını sağlar Hem birlikte kitap okuyarak geçireceğiniz özel zamanlar çocuğunuzla aranızdaki bağın güçlenmesine katkıda bulunur ve ona değer verdiğinizi göstermenin çok özel ve yardımcı bir yoludur Aşağı 5 yaş (hazırlık sınıfı) çocuklarına kitap okunması konusunda ufak ipuçları yer almaktadır Bu ipuçlarından yararlanarak çocuğunuza ve kendinize özel yöntemler geliştirmek ve okumayı eğlenceli, zenginleştiren ve geliştiren bir deneyime dönüştürmek ise sizin elinizde HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİ (5 YAŞ) İLE KİTAP OKUMA Bu yaş çocuklarına kitap okurken harfler, kelimeler ve seslerle oyunlar oynayın Dili eğlenceye dönüştürmek çocuğunuza okumanın şifresini çözmesinde yardımcı olur Aşağıdaki ipuçları çocuğunuzun mutlu ve güvenli bir okuyucu olması için tezgâhtar olacak eğlenceli yöntemler içermektedir Bu ipuçlarını sırayla deneyerek sizin çocuğunuzda hangisinin daha artı işe yaradığını kendiniz belirleyebilirsiniz Komik, kafiyeli tekerlemeler söyleyin Sarkılar söyleyin, kafiyeli yazıların olduğu kitaplar okuyun ve kafiyeli gülünç tekelerlemer söyleyin Bunlar çocuğunuzun kelimelerin içindeki seslere karşı duyarlılığını artıracaktır Okuyun ve yaşayın Çocuğunuzla birlikte okuduklarınızı gerçek yaşamda olanlarla ilişkilendirin Mesela okuduğunuz kitap hayvanlarla ilgiliyse, okuduklarınızı daha önce yaptığınız bir hayvanat bahçesi gezisi ile ilişkilendirin Çocuğunuzun ismini kullanın Harfler ve sesler arasındaki ilişkiye sinyâl edin Mesela, “Ali Al Al kelimesi de Ali gibi A ile başlıyor Ali al Kuklalarla oynayın Kuklalarla dil oyunları oynayın Örneğin kukla şöyle desin: “Merhaba, benim adım Ece Benim adımla kafiyeli bir kelime bulabilir misin? Hece Ece ile kafiyeli mi? Kapı Ece ile kafiyeli mi? Harfleri izleyin ve söyleyin id Bir harfin sesini çıkarırken çocuğunuzun da parmağı ile o harfi izlemesini sağlayın Bu oyunu kağıt, kum veya tabaktaki toz şeker gibi olabilecek her yere yazarak oynayın Çocuğunuzun seçmesine izin verin Yaşına kadar fazla kolay kitapları bile seçebilir Çocuğunuzun kendi kitaplarını seçmesine müsade vermeniz kendine güveni ve bağımsızlığının gelişmesine katkıda bulunur Ses oyunları oynayın Sesleri kelimelere şekil değiştirme denemeleri yapın Mesela “ben hangi kelimeyi söylüyorum? T – o – p Bu sırada bütün sesleri normalde olduğundan fazla daha uzun vakit ile çıkarın Dudaklarımı izle Bu ilk öncelikle ilginç gözükebilir, ancak çocuğunuzdan siz konuşurken dudaklarınıza bakmasını isteyin Çocuğunuzun dudak ve dilinin nasıl hareket ettiği konusunda düşünmesini sağlayın Örneğin “mama, masa, makas derken ilk önce dudaklarımızı aynı şekilde hareket ettirdiğimizi ayrım edebiliyor musun?  

858,496Konular
981,656Mesajlar
29,727Kullanıcılar
KaramsarSon üye
Üst Alt