çocuğunuza söylemeniz gereken ilk 10 şey Sevgili arkadaşlarım, Çocuklarımızla konuşurken onlarında bir kişi olduğunu aklımızdan çıkarmayalımKonuşalım ki sağlıklı,mutlu ,karekteri zinde çocuklar yetiştirebilelimİşte söylememiz gereken o sözler Ne olursa olsun seni seviyorum Çocuklarınızın onları şartsız sevdiğinizi bilmelerini sağlayın Onları sevmeniz için defalarca iyi, başarılı ya da zeki olmaları gerekmediğini vurgulayın Onların galibiyet ve başarısızlıklarını sevin Sana hürmet duyuyorum Çocuklar da saygıyı hak ederler! Çocuklarınıza hürmet gösterdiğinizde, onlara başka insanların layık ve sınırlarına saygı duymayı da öğretirsiniz Kararını destekliyorum Onlara zarar verecek birşey olmadığı sürece kararlarını destekleyin Hayal ve hedefleri ebeveynleri tarafından desteklenmediği için ömür boyu alınma ve vicdan azabı duygularıyla yaşayan öyle fazla erişkin vardır Seni dinliyorum Hüküm vermeden ve eleştirmeden dinleyin Kendinizi referans göstermeden dinleyin Yalnızca kulak vermek niyetiyle dinleyin Söylediklerini anlamanız, birşeye bağlamanız veya beğenmeniz gerekmez Yalnızca dinleyin Günüme renk katıyorsun! Çocuğunuzun, yaşamınıza ne değin fazla neşe kattığını bilmesini sağlayın Onlara bir lütuf olduklarını gösterin Benim çocuğum olduğun için fazla şanslıyım Onlara, hayran olduğunuz benzersiz niteliklerden bahsedin Hüner ve yeteneklerini sizinle paylaşmalarını teşvik edin Birazcık daha anlatsana Zararsız sorular sorun Konuşmalarından keyif aldığınızı hissettirin Dikkatinizi verdiğinizi uygulamak için, tonlama ve karoser dilinden yararlanın Söylediklerine karşısında ilgili olun; fakat sözlerini kesmeyin id Bilmek istiyorum Çocuğunuzun içinde bulunduğu durumu anlamadıysanız, bunu ona söyleyin Sizinle paylaşmasını isteyin; ama zorlamayın seve seve size gelmesini sağlayın teşekkür ederim Onların sorumluluğunda bile olsa küçük şeylerden nedeniyle minnet duyduğunuzu gösterin Siz sormadan birşey yaptıklarında teşekkür edin Sana yardım edeyim Çocuğunuzun yardıma ihtiyacı varsa, yanına olun Sevgi ve ruhunuzla orada bulunun Seçme Parça