Çocuğunuzla Birlikte Fotoğraf Kitabı Yapın kitapla ilgili resimler kitap ile ilgili resimler Niye çocuğunuz ile fazla özel bir fotoğraf kitabı yaratmayasınız? Eğlenceli olmasının yanı sıra, sayfaları çevirip resimlerde ne gördüğünüzü konuştukça bu faaliyet dil becerilerini geliştirir Bir resim kitabını okumak ve bu konuda konuşmak, kelimeleri hareketler veya olaylar ile bağlamanın anlamlı bir yoludur ve bir çocuğun dil gelişiminde önemli bir adım oluşturur Kelimeleri kağıda taşımak çocuğunuzun yazılmış kelimeler ile konuşulanlar arasında ilişki kurmasını sağlar Düşüncelerinde daha organize ülkü geldikçe kolay bir olayı izleyebilir ve hatta sizin yardımınızla kendilerininkini yaratabilir Yaş aralığı 30 ay + 1 Adım Küçük çocuğunuzun hoşlanacağı bir konuda veya paylaştığınız bir tecrübe ile ilgili kendi fotoğraf kitabınızı yapın Mesela Benim Ailem, Hayvanat Bahçesini Ziyaretim, ya da En Favori Yiyeceklerim gibi 2 Adım Beraber kendi resim koleksiyonunuzdan fotoğraflar seçin veya magazinlerden resimler emin Bunları küçük boş bir kitaba yapıştırın veya A4 kağıtlarını katlayıp katlama yeri yakınından zımbalamak sureti ile kendiniz için bir kitap yapın Her bir resmin altına basit metinler ekleyerek ne hakkında olduklarını açıklayın 3 Adım Okurken detaylara işaret ederek çocuğunuzun metin ile resimler aralarında ilişki kurabilmesini muhtemel kılın Veya onlardan resimde bir takım şeyleri bulmasını ve size dikkat çekici etmesini isteyin Gereksinimler *Fotoğraflar *Magazinlerden resimler *Makas *Ufak abes bir kitap *Foto Albümü *Katlanmış A4 yaprakları *Zımba *Kurşun kalem id Hileler Veya bir gazeteci gibi hareket ederek kendi gazetenizi yaratabilirsiniz özel baskı