Çocuğunuzla evde neşe saçan zaman geçirin oyun hamuru kurursa ne yapmalı evde süre geçirme oyunu Oyun hamuru hazırlayalım; Nasıl oysa çocuğunuzun sağlığı konusunda mesuliyet almak için doktor olmanız gerekmiyorsa ,onun sanatsal etkinliklerine takviye etmeniz için “sanatkâr olmanız gerekmez Sizin tek yapmanız gereken altında yazar malzemeleri ölçerek çocuğunuzun önüne koymaktır Çocuğunuz tüm bunları karıştırarak kendi hamurunu hazırlamaktan müthiş keyif duyacaktır Eğer çocuğunuz malzemeleri denetleme edemiyorsa bir takım durumlarda ona destek edebilirsiniz Yaptığınız oyun hamurları ile birlikte oynayın,oynarken de onunla bir şarkı söyleyebilirsiniz bu şarkı o andaki davranışlarınızı anlatan bir şarkı olabilir; Hamurumla oynuyorum Dokunuyorum, çekiyorum Sarıyorum Heykel yapıyorum Hamurumla oynuyorum Büküyorum, deliyorum gibi Çocuklar yumuşak nesnelerle oynamaktan, onları yoğurmaktan ve öbür şekiller ortaya çıkarmaktan çok hoşlanırlar Onların bu ihtiyacını yerine getirmek, hissi doyuma ulaşmaları ve sıkıntılarından kurtulmalarını sağlamak için yoğurma maddeleri en uygun malzemelerdir Satın alınan model hamurları keza pahalıdır hem de titiz muhafaza edilmezse zahmetsizce kurur bu yüzden oyunu hamurunu evde yapmak hem kolay hem de ucuz bir yoldur Yoğurma malzemelerinin çocuğa sağladığı faydalarşunlardır: 1) El becerileri gelişir 2) El ve parmak kasları gelişir 3) Yeni buluşlar ortaya çıkarır 4) Yaratıcılıklarını geliştirir 5) Sanata aleyhinde alaka duyarlar 6) Güven duyguları gelişir 7) Şehvetli doyuma ulaşır Yoğurma maddeleri şunlardır; id 1) Kil 2) Tuz seramiği 3) Kağıt hamuru 4) Talaş hamuru 5) Plastilin Çocuklarınızla kolaylıkla yapabileceğiniz iki bambaşka oyun hamuru tarifi verelim Kolay Oyun Hamuru Malzemeler 1 Üç bardak un 2 14 kadeh tuzlu 3 Bir kadeh su 4 Birkaç damla yiyecek boyası 5 Bir çorba kaşığı akışkan yağ Hazırlanışı Un ile tuz yavaş yavaş karıştırılarak bir bardak su eklenir Hamur fazla kuru olursa su, çok yapışkan olursa un eklenerek istenilen kıvama getirilir Oyun hamurunu renklendirmek için karışıma yiyecek boyası ya da toz badana katarak en ince ayrıntısına kadar karıştırılır; dilerseniz birkaç damla nane esansı, gülsuyu ya da vanilya da katabilirsiniz Bu hamuru naylon torbada bozulmadan uzun vakit saklayabilirsiniz Tuz Hamur Malzemeler * Tuz * Un * Su * Akıcı Yağ HazırlanışıEşit ölçüde tuzla unu karıştırın Biraz akışkan yağ ve su ekleyerek yumuşak ve esnek bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Bu hamuru kullandıktan sonra fırında ısıtarak sertleştirebilirsiniz lakin iyice sertleşmesi birkaç saat sürer sonradan boyanıp cilalanabilir Islak hamur ise bir naylon torbanın içinde haftalarca muhafaza edilebilir