nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
“Modern yaşamın getirdiği hava kirliliği, değişik kimyasallar ve ozon; vücutta oksidasyon etkisini artırarak doku hasarına niçin olmaktadır Bu da özellikle çocuk sağlığında alerjik hastalıklarda yükselme ilk kez almak üzere; şeker hastalığı, çölyak, Haşimoto ve hatta kanser gibi o kadar çok kronik hastalığa davetiye çıkarmaktadır “ diyen Prof Dr Yonca Tabak, bu hastalıklardan korunmak için vücudun antioksidan savunma sistemini güçlendirecek besinlerin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, manâlı tavsiyelerde bulundu
*
“Her geçen gün gelişen çevre kirliliği ve sağlıksız beslenme, bilhassa çocuk sağlığında alerjik hastalıklar ilk kez almak üzere şeker hastalığı, çölyak, haşimoto ve hatta kanser gibi o kadar çok kronik hastalığın da ortaya çıkmasına neden olmaktadır diyen Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Alerji Uzmanı Prof Dr Yonca Tabak; “çocukları bu hastalıklardan gözetmek için bağışıklık sistemini güçlendiren oksidan ve antioksidan dengesini yerine oturtan besinler seçim edilmelidir uyarısında bulundu
*
Oksidasyonun dokularda bir elmanın kararmasına andıran bir tesir yarattığını söyleyen Prof Dr Yonca Tabak, *vücudun bu hasardan korunmak için kendi antioksidan savunma sistemlerini var ettiğini, oysa oksidasyon yükü fazla pozitif olduğunda da bu savunma mekanizmasının etkisiz kaldığını ve bu nedenle antioksidan savunma sistemini güçlendiren besinlerin bolca tüketilmesi gerektiğini belirtti
*
Bağışıklık Sistemini Yükseltmek İçin Vücudun Oksidan Antioksidan Dengesi Yerine Vermek Lüzum!
Bitkisel gıdaların antioksidan özelliğinin hayvansal gıdalara göre daha artı olduğunu bildiren Yonca Tabak, “Beslenme tercihleri nebati kaynaklardan yapılır, hayvansal gıdalar daha eksik tüketilirse ve hayvansal gıdaların içinde de asgari atık üretenler seçilirse vücudun oksidan antioksidan dengesi yerine oturur ve bağışıklık sistemi güçlenir açıklamasında bulundu
*
Doku Hasarının Önlemek İçin Antioksidan Yönünden Varlıklı Besinler Tercih Edin
Vücuttaki doku hasarının sebep olduğu alerjik ve kronik hastalıklara karşısında antioksidan yönünden zengin besinlerin tercih edilmesinin önemine uyarı çeken Prof Dr Yonca Tabak; çocuk beslenmesinde mevsiminde olan taze meyve ve sebzelere yer verilmesi gerektiğini beliterek, bir çocuğun havuç, yeşil, *sarı, kırmızı dolmalık biber, yeşil ıspanak, semizotu, karalahana gibi sebzeleri, fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişleri, nohut, mercimek, kuru fasulye gibi baklagilleri ve tam tahıl gibi bitkisel gıdaları her gün dengelenmiş bir şekilde tüketmesinin çok manâlı olduğunu söyledi Prof Dr Yonca Tabak sözlerine şöyle devam etti; “Süt ürünleri içerisinde keçi sütünden üretilmiş yoğurt, ayran gibi mayalı süt ürünlerini, peynir olarak eski yağlı peynir yerine taze yumuşak peynirleri, kırmızı et yerine balık ve tavuk etinin seçim edilmesi vücutta oksidan doku hasarını azaltacaktır Yağ seçiminde katı margarin, ay çiçek ve Darı özü yağı yerine zeytinyağı seçim edilmesi çoğu kronik hastalıktan koruyacaktır
*
Oksidan En Yoğun Şekerde Bulunuyor
Doku hasarına niçin olan oksidanın en yoğun şekerde bulunduğunu *bildiren Prof Dr Yonca Tabak, “Çocuk beslenmesinde tatlıların haftada 1 ya da 2 den fazla yer almaması gerektiği uyarısında bulunarak, “çocuklara bol su içme alışkanlığı kazandırılmalı, vücutta yoğun oksidan atık yaratıcı kafein içeren kakaolu, çikolatalı gıda, kola ve boyalı gazlı içeceklerden uzak durmaları sağlanmalıdır diye konuştu*
*
*
*
“Her geçen gün gelişen çevre kirliliği ve sağlıksız beslenme, bilhassa çocuk sağlığında alerjik hastalıklar ilk kez almak üzere şeker hastalığı, çölyak, haşimoto ve hatta kanser gibi o kadar çok kronik hastalığın da ortaya çıkmasına neden olmaktadır diyen Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Alerji Uzmanı Prof Dr Yonca Tabak; “çocukları bu hastalıklardan gözetmek için bağışıklık sistemini güçlendiren oksidan ve antioksidan dengesini yerine oturtan besinler seçim edilmelidir uyarısında bulundu
*
Oksidasyonun dokularda bir elmanın kararmasına andıran bir tesir yarattığını söyleyen Prof Dr Yonca Tabak, *vücudun bu hasardan korunmak için kendi antioksidan savunma sistemlerini var ettiğini, oysa oksidasyon yükü fazla pozitif olduğunda da bu savunma mekanizmasının etkisiz kaldığını ve bu nedenle antioksidan savunma sistemini güçlendiren besinlerin bolca tüketilmesi gerektiğini belirtti
*
Bağışıklık Sistemini Yükseltmek İçin Vücudun Oksidan Antioksidan Dengesi Yerine Vermek Lüzum!
Bitkisel gıdaların antioksidan özelliğinin hayvansal gıdalara göre daha artı olduğunu bildiren Yonca Tabak, “Beslenme tercihleri nebati kaynaklardan yapılır, hayvansal gıdalar daha eksik tüketilirse ve hayvansal gıdaların içinde de asgari atık üretenler seçilirse vücudun oksidan antioksidan dengesi yerine oturur ve bağışıklık sistemi güçlenir açıklamasında bulundu
*
Doku Hasarının Önlemek İçin Antioksidan Yönünden Varlıklı Besinler Tercih Edin
Vücuttaki doku hasarının sebep olduğu alerjik ve kronik hastalıklara karşısında antioksidan yönünden zengin besinlerin tercih edilmesinin önemine uyarı çeken Prof Dr Yonca Tabak; çocuk beslenmesinde mevsiminde olan taze meyve ve sebzelere yer verilmesi gerektiğini beliterek, bir çocuğun havuç, yeşil, *sarı, kırmızı dolmalık biber, yeşil ıspanak, semizotu, karalahana gibi sebzeleri, fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişleri, nohut, mercimek, kuru fasulye gibi baklagilleri ve tam tahıl gibi bitkisel gıdaları her gün dengelenmiş bir şekilde tüketmesinin çok manâlı olduğunu söyledi Prof Dr Yonca Tabak sözlerine şöyle devam etti; “Süt ürünleri içerisinde keçi sütünden üretilmiş yoğurt, ayran gibi mayalı süt ürünlerini, peynir olarak eski yağlı peynir yerine taze yumuşak peynirleri, kırmızı et yerine balık ve tavuk etinin seçim edilmesi vücutta oksidan doku hasarını azaltacaktır Yağ seçiminde katı margarin, ay çiçek ve Darı özü yağı yerine zeytinyağı seçim edilmesi çoğu kronik hastalıktan koruyacaktır
*
Oksidan En Yoğun Şekerde Bulunuyor
Doku hasarına niçin olan oksidanın en yoğun şekerde bulunduğunu *bildiren Prof Dr Yonca Tabak, “Çocuk beslenmesinde tatlıların haftada 1 ya da 2 den fazla yer almaması gerektiği uyarısında bulunarak, “çocuklara bol su içme alışkanlığı kazandırılmalı, vücutta yoğun oksidan atık yaratıcı kafein içeren kakaolu, çikolatalı gıda, kola ve boyalı gazlı içeceklerden uzak durmaları sağlanmalıdır diye konuştu*
*
*