Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çocuk Hakları Günü ne zaman

Hoş geldin! kaanelmaci tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Çocuk Hakları Günü ne zaman

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Çocuk Hakları Günü tarihi
Çocuk Hakları Günü ne vakit kutlanır

Dünya çocuk 20 Kasım tarihinde kutlanır

Her çocuk bu bildiride kayıtlı haklardan yararlanmalıdır Hiç bir çocuk halk müziği, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal inanç sebebiyle bambaşka tutulamaz
Her çocuk korunacak ve özel bakım görecektir Çocuğun iyi şartlar aşağıda, zihnen, bedenen gelişmesi sağlanacaktır Buna ilişkin düzenlemeler yasalarla güvence altına alınacaktır Bu amaçla hazırlanacak yasalarda çocuk yararına olacak durumlar göz önünde tutulacaktır
Her çocuk doğduğu andan başlayarak isme ve yurttaşlığa yargı kazanmalıdır
Çocuk, sosyal güvenlikten yararlanmalıdır Dinç büyüyüp gelişmesi için gereken her uğraş gösterilmelidir
Sakat çocuklar için özel bakım ve eğitim uygulanmalıdır
Çocuktan sevgi esirgenmemelidir Ailesi olmayan ve yoksul çocuklara özel alaka gösterilmelidir
İlkokul eğitimi parasız ve gerekli olarak çocuğa sağlanmalıdır Çocuklar genel bilgilerini arttıracak, yeteneklerini geliştirecek toplumsal sorumluluklar yüklenecek biçimde eğitilmelidir Çocuğun eğitiminden sorumlu kişiler eğitime, öğretime bambaşka bir itina göstermelidir Çocuk; bir nesil eğitim olan oyun oynamak ve istirahat etmek olanaklarına sahip olmalıdır Yöneticiler çocuklara bunları sağlamalıdır
Sosyal takviye ve korunma konusunda çocuk ilk düşünülen olmalıdır
Çocuk her cins kötülük ve sömürüden korunmalıdır Çocuk, her ne biçimde olursa olsun alım satım konusu olmamalıdır
Çocuk insanlar, din ve insanlar arasındaki ayrılık yaratan baskılardan özenle korunmalıdır *

858,506Konular
983,080Mesajlar
33,115Kullanıcılar
smrnr16Son üye
Üst Alt