Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çoçuk hakları nelerdir kısa

Çoçuk hakları nelerdir kısa
0
127

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Çocuk hakları nelerdir maddeler halinde

Evrensel hukuk kuralları çerçevesinde ve insan hakları sözleşmesinin maddelerine de atıfta yer alan Çocuk hakları sözleimesi şu maddelerden oluşur:

1 Bütün çocuklar eşdeğer haklara sahiptir Hiçbir çocuk ayrıma ast tutulamaz

2 Çocuklar sağlıklı yaşama, şehvetli yakın olma ve emniyet içinde olma ve hiçbir fakirlik çekmeme hakkına sahiptir

3 Çocuklar ihtiyaçlarına, ilgilerine ve yeteneklerine uygun bir eğitim görme hakkına sahiptir

4 Çocuklar oyun, dinlenme, eğlenme, manâsız zamanlarını değerleme ve sanatsal etkinliklere katılma hakkına sahiptir

5 Çocuklar kendilerini ilgilendiren bütün konu ve sorunlarda düşüncelerini söyleme, karara katılma hakkına sahiptir

6 Çocuklar şiddet, sömürü ve istismardan korunma hakkına sahiptir

7 Çocuklar gereklilik duydukları bütün bilgileri edinme ve düşüncelerini dağılma hakkına sahiptir bununla birlikte zararlı yayınlara karşı korunma hakkına sahiptir

8 Çocuklar özel hayat, övünç ve saygınlıklarının korunması hakkına sahiptir

9 Engelli çocuklar yaşama aktif olarak yeralma için özel bakım, yardım ve eğitim alma hakkına sahiptir

10 Çocuklar savaşta ve sığınmacı durumlarda özel olarak korunma hakkına sahiptir *

858,510Konular
980,873Mesajlar
30,726Kullanıcılar
GKNTVSon üye
Üst Alt