Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çocuk haklarını koruyan kurumlar nelerdir ?

Çocuk haklarını koruyan kurumlar nelerdir ?
0
157

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Çocukları Koruyan Kurum ve Vakıflar Nelerdir?

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu
Türkiye Korunmaya Yoksul Çocuklar Vakfı (TKMCV)
Mutlu Yuva Mutlu Hayat Derneği
Türkiye Korunmaya Yoksul Çocuklar Vakfı
Geleceğimizin Çocukları Vakfı
KIMSEV Yetim Ve Korunmaya Yoksul Çocuklar Vakfı
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu
Vizyon ve Görev
Toplumun değişmesi ve gelişmesi
Artan, değişen ve gün geçtikçe çeşitlilik talep eden sosyal sorunları en üye indirgemek,
Bireylerin gelişimlerine ve toplumun değişen koşullarına uyum sağlamalarına desteklemek,
Sosyal bilinci ,
Toplumdaki dezavantajlı kesimlere gereksinimleri doğrultusunda katkıda bulunmak gibi amaçlar gütmektedir
Çocuk, genç, bayan, özürlü ve yaşlılarımıza kesintisiz koruma ve bakım hizmeti yanına koruyucu, önleyici hizmetler sunarak toplum refahının arttırılması için amaçlamak
İnsanların hakları olan kaynaklara ulaşmasını temin etmek
İnsanların problem çözme kapasitelerini geliştirmek
İnsanın ve toplumun hayat kalitesini kuvvetlendirmek
Sosyal hizmet alanında çalışan gönüllü birey ve kuruluşları, kaynakların etkin ve dürüst kullanımı için ihtiyaç doğrultusunda gerekli noktalara yol göstermek ve bu kişi ve kuruluşlarla işbirliği yerine getirmek

Türkiye Korunmaya Fakir Çocuklar Vakfı (TKMCV)
1979 yılında gönüllü kişiler tarafından kurulan Türkiye Korunmaya Yoksul Çocuklar Vakfı (TKMCV), her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli gıda ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve davet olanaklarından faydalanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, özetle insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna inanmaktadır
Kurup yaşattığımız “Çocukköyleri ile ailesi olmayan ya da terk edilen, bireysel varlığı tehdit aşağıda olan, ihmalkârlık veya istismara uğramış, fena alışkanlıklara karşısında savunmasız bırakılmış korunmaya yoksul çocukları (Koruncukları), toplumda başarılı bireyler haline getirmek ve ülkemizde yaşanan korunmaya fakir çocuklar sorununa da çözüm sunarak misal teşkil etmek

Hedef
Ülkemizin geleceği olan çocuklara gerek kamu gerekse özel kesimce sahip çıkıp, fiziksel olarak, ahlaken ve fikren olumlu gelişmeleri için maddesel manevi destek sağlamak, güvenlik duygularının aşılanmasına, ileride toplum içinde yapıcı ve bereketli karakter kazanmalarına amaçlamak ve bu doğrultudaki imkânların değerlendirilmesi neticesinde daha çok korunmaya yoksul çocuğa daha nitelikli ve kapsamlı hizmet götürülerek bu çocukları topluma kazandırmak

Mutlu Yuva Mutlu Hayat Derneği
Mutlu Yuva Mutlu Hayat Derneği; Nihai Faydalanıcı kitle olarak çocuk yuvarında toplu halde yaşayan 36 yaş grubundan başlayan öksüz çocuklar gözetilmektedir Dernek marifetiyle, normal hayat alanlarında kiralanan ve tefriş edilen evlerde 5 – 6 çocuk barındırılmakta; her evde 3 bakıcı bayan istihdam edilmektedir Bu projeyle, çocukların sosyal hayata adapte olarak büyümesi, Türk aile yapısına uygun şekilde yetiştirilmesi hedeflenmektedir

Amaç
Korunmaya muhtaç, babasız ve tehlike altındaki çocukları topluma kazandırmak için Çocuk Köyü, Çocuk Evi, Çocuk ve Gençlik Merkezi, Özel Kreş, Esas Okulu, Yurt, Pansiyon, Bakım Merkezi, Gündüz Huzurevi, Okul, Kurs, Kişisel Gelişim Merkezi, Iş Edindirme Eğitim Merkezi, Koruma ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi, Rehberlik Merkezi ve güya tesisleri açtırmak ve işletmek, bu müesseseleri açan ve işleten birey ve kurumlara her türlü takviye ve takviye edinmek ve destek atamak
Korunmaya yoksul, babasız ve risk altındaki çocuklar ve onların bakım ve eğitimleri konularında kaliteli eleman yetiştirmek için eğitim merkezleri başlatmak
Korunmaya yoksul, babasız ve risk altındaki çocuklar için koruyucu aile bulunmasına yardımcı olmak
Ailelerin korunmaya muhtaç ve yetim çocukların problemlerine asistan olmalarına karşın proje ve programlar gerçekleştirmek ve uygulamak
Yetiştirme yurtlarından çıkan gençleri topluma kazandırmak ve uyum sağlamaları için rehberlik hizmetleri sunmak, istihdamlarına yardımcı olmak
Aile ortamından kopmuş sokaklarda yaşamış, sorunlu, maddi manevi yardıma yoksul olup fena koşullarda çalıştırılan, istismara uğrayan, evini terk etmiş, yetim kalmış, kanunla ihtilafa düşmüş, madde (tiner, esrar, eroin, alkol vb) bağımlısı olan çocuk ve gençleri topluma ve ailelerine kazandırılmaları ile ilgili eğitim ve kültürel çalışmalar ve projeler yerine getirmek ve uygulamak

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı
1979 yılında gönüllü kişiler kadar kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, aile sevgisi içinde kimsesiz çocukları barındırmak ve eğitmek, ruhen ve fiziksel olarak olumlu yönde gelişmelerini sağlamak ve yapıcı kişilikler kazanmalarına kastetmek hedefiyle, birincil Türk çocuk köyü “Bolluca Çocukköyünü 1992 yılında korunmaya yoksul çocukların hizmetine açmıştır
Türkiye Korunmaya Fakir Çocuklar Vakfı, daha çok korunmaya yoksul çocuğa daha nitelikli ve detaylı hizmet götürerek ülkemizin geleceği olan çocuklara sahip çıkıp, onları fiilen topluma kazandırabilmek gayretindedir 52 Bin m² arsa üstünde yapı edilen Bolluca Çocukköyünde, Uluslararası SOS Çocuk Köyleri modeli uygulanmıştır SOS Uluslararası Çocuk Köyleri Birliği, bugün içinde 29 Müslüman ülkenin de bulunduğu, dünyanın çoğu ülkesinde çocuk köyleri kurulmasında öncülük eden ve bu konuda ilk elden takviye veren bir yardım kuruluşudur

Geleceğimizin Çocukları Vakfı
1997 yılında kurulan Geleceğimizin Çocukları Vakfı olarak, amacımız, ilk olarak korunmaya yoksul çocuklar elde etmek üzere, her yaştan insanımızı bitmiş topluma kazandırmak yönünde gereken her türlü yatırımı yapmayı ve tüm zorunlu olanakları sağlamayı amaçlamaktayız Çocuklarımızın her türlü eğitim ve öğretim giderlerini karşılayarak, insanca yaşayabilecekleri ortamlar yaratarak, okul, kreş, aş evi ve sığınma evi gibi eğitim kurumları kurarak Türk insanının modern düzeye ulaşmasında katkıda bulunmak için çalışmaktayız
1997 yılında kurulan vakfımız, Edirnekapı, Halkalı ve Bahçelievler ’de bulunan üç tane yurt binasını vakfımıza bağışlanan belediye arsaları üzerine vakfımız kaynakları ile inşa ettirmiş, Halkalı ve Bahçelievler yurt binalarını 1998 yılında SHÇEK ile imzaladığı protokol çerçevesinde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ’na (SHÇEK) devretmiştir Vakıf, yasalar gereği, hizmetlerini SHÇEK ile işbirliği içinde yürütmektedir Yapılan protokolle vakfımıza yollanan, devlet kadar koruma altına küskün öksüz veya ailesi parçalanmış toplam 150 çocuğumuz evyuva haline dönüştürülmüş vakfımız binalarında barınmaktadır Bu çocuklarımızın yaşam standardı vakfımız sorumluluğu altındadır Biz yukarıda anlatılan devletin sağladığı imkanların çocukların gelişimine yetmediği gerçeğinden hareketle, Edirnekapı Çocuk Yuvasında Entegre Çocuk Bakım Sistemi (detayı için ‘Projelerimiz ’ başlığını tıklayınız) adını verdiğimiz sistemimizi uygulamaktayız ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını, üç farklı kavram aşağıda, bedensel, ruhsal ve eğitimsel olarak bütünleşmiş bir şekilde ele almakta ve uygulanması için gerekli kadroları vakıf olarak istihdam etmekteyiz

KIMSEV Kimsesiz Ve Korunmaya Yoksul Çocuklar Vakfı
Kısa adı KIMSEV olan Öksüz Ve Korunmaya Yoksul Çocuklar Vakfı, 1997 yılında kuruldu kuruluş amacı sokakta kimsesi olmayan ya da kimsesi olupta sokağa itilmiş gençlerimizi barındırıp, okutup yetiştirip topluma kazandırmayı amaç edinen vakfımız bugün daha iyi hizmet verebilmek için toplumun tüm bireyleri ile el ele vererek bize ait olan bu gençlere hizmet yapabilmek çabasındadır
İsterseniz adeta her gün karşılaştığımız fakat görmediğimiz cadde çocuklarını özetle tanıyalım; Çevremizde bizlerle birlikte süre geçiren akşam olunca sığınacak hiçbir yeri içecek bir tabak çorbası, sıcak bir yatağı olmayan, soğukta titrek, sıcakta terleyen yanına nazlanabileceği kimsesi olmayan, şefkatten uzakta korumasız, sokağın tüm tehlikeleri ile beraber hayat mücadelesi veren kişidir sokak çocuğu…
İşte bunun için sokakta caddede herhangi bir yerde karşılaştığımız gençlere acımak üzülmek yetmez bu gençlerin tinerci ve balici olmasını istemiyorsak sokakta onlardan tereddütsüz yürüyebilmek onlara sevgi ve şefkat elimizi uzatmak bu çalışmaları yapan KİMSEV Korunmaya Fakir Yetim Çocuklar Vakfı faaliyetlerini görmemiz bu faaliyetlerin içinde bir hizmet gönüllüsü olarak bulunmak düşüncesi ile yarın fazla geç olmadan gelin KİMSEV e ne yapabileceğiniz kararını kendiniz verin
Topluma yardımcı gençler kazandırmak
Amacımız kimsesi olmayan veya kimsesi olupta sokağa itilmiş gençlerimizi barındırıp, okutup yetiştirip topluma kazandırmak Yaşama mücadelesi veren çocuklarımızı gözetmek
Şefkatten uzaktan korumasız, sokağın tüm tehlikeleri ile beraber yaşam mücadelesi veren çocuklarımızı koruma altına olmak
El ele hizmet edebilmek
Toplumun bütün bireyleri ile el ele vererek bize ait olan bu gençlere hizmet yapabilmek *

858,461Konular
981,117Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt