Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

çocuklar neden okula gitmek istemez?

çocuklar neden okula gitmek istemez?
0
54

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
çocuklar neden okula gitmek istemez? Çocuk okula gitmek istemiyor Tabiri caizse çocuğun sigortası atmış Sebepler şunlar olabilir: Çocuk derslerini anlamıyor, kırık not almaktansa okula gitmemeyi tercih ediyor Arkadaşları ona kötü davranıyor Ebeveyni ona durağan, sen adam olmazsın gibi sözler söylemiş; o da okumaktan ümidi kesmiş Çocuğun hedefi değil Edison çocukken yumurtaların üzerine yerleşik, yumurtalar kırılmış, üstü başı berbat olmuş Annesine gelmiş Annesi bunun sebebini sorunca demiş ancak: “Tavuk, yumurtaların üzerine oturup, civciv çıkarıyor Ben de civciv çıkaracaktım Annesi, “Akıllı oğlum diyerek, onun başını okşamış, “Sen büyük adam olacaksın Halbuki Edison’u * diye, ilkokul 4 sınıftan atmışlar Çocuğa arkadaşları ve öğretmenleri sorulur Örneğin çocuk dedi ki: “Turan beni dövdü! Turan, dinç kaslı bir öğrencidir Okula gidilerek, Turan bulunur Ona bir kalemlik armağan edilir “Benim çocuğumu dövme Dövenler varmış, mani ol denir Turan hayatı baştan başa o çocuğa sahip çıkar Bazı çocuklar okula gidince top oynayamayacağını zannediyor Cumartesi pazar çocuğun doyana değin oyun oynamasına müsade verilir Babası çocuğu alıp Cumhuriyet Bayramı törenlerine götürmüş Çocuğa kumandanları göstermiş, “Sen de kumandan olacaksın demiş “Tanka bineceksin, merasimlere katılacaksın İlkokulda 2 kez sınıfta kaldım Ansiklopedi değil, yardım eden değil Sınıfın hareketsiz çocuğuydum Okulda başarısız olduğum derslerle ilgili kitaplar yazdım daha sonra Çağrıda Bulunmak ancak ben, hiç sınıfta kalmadan geçebilir ve başarılı bir öğrenci olabilirmişim Fazla değil, sorduğum birkaç soruya yanıt alsaydım okulu severdim Veli, mutlaka öğretmenle konuşmalıdır Hoca, bizim de öğretmenimizdir Yolumuzdaki manileri kaldırabilir Çocuk, çocuk gibi olacak Bardağı kıracak, kalemi ısıra ısıra parçalayacak, silgiyi parçalayacak Ona verilebilecek yanıt şu olmalı: “İşte evladım, senin kırdıklarını alabilmem için, şu parayı verebilmem gerekli Sen onları kırmasaydın, ben o parayı sana verirdim bir daha kırma Masaya otursak, çocuğu yanımıza oturtsak, onu bağrımıza bassak “Haydi tatlım, ödevini beraber yapalım desek o da içinden gelerek bizimle beraber ödevini yapar Sorumluluk gibi kelimeleri büyükler anlamıyor, çocuk nasıl anlasın?  

858,496Konular
981,722Mesajlar
29,796Kullanıcılar
batu1313Son üye
Üst Alt