Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çocuklar Sporla Büyümeli

Çocuklar Sporla Büyümeli
0
121

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
*
“Oğlumun yenilgiye karşısında hiç tahammülü değil, her Oyunda mutlaka şampiyon kendisi olsun istiyor diyor Ayşe Hanım*
*
“Kızım pek çekingen oysa, yaşıtlarıyla oyun oynamaktan bile çekiniyor Mutlaka birilerinin onu cebren aralarına davet etmesi gerekiyor, sanırım özgüveni düşük benim kızımın diyor Defne Bayan mutsuzca*

*
Aysu Hanım “Benim oğlan elbette sırasını bekleyemiyor Yarı kurallar onun için geçerli değilmiş gibi davranıyor Böyle olunca da hiçbir arkadaşı onunla vakit aşmak ve oyunlarına elde etmek istemiyorlar bizimkini diyor endişeli bir şekilde
*
“Birisi 13, birisi 14 yaşında bir kız ve bir erkek çocuğum var İkisi de yaşıtlarından çok minik gösteriyor Hem boyları kısa, ayrıca de çelimsizler Doktorlara da götürdüm ama bir sorun olmadığını söylediler Hangi doktora götürdüysem yarı ağız birliği etmişçesine maddesel gelişimleri için spor yapmaları gerektiğini söylediler Lakin dersleri bu kadar yoğunken ben spor yapmalarına karşıyım diyor Serap Hanım kararlı bir şekilde
*
Ayşe, Defne, Aysu ve Serap Bayan ’a verebileceğimiz sadece tek ve iki taraflı bir önerge hakkımız olsaydı, kuşkusuz oysa bu annelerin her birisine çocuklarını spora başlatmalarını nasihat ederdim Çünküspor çocukların ayrıca psikolojik, keza de maddesel gelişiminde çok önemli bir role sahiptir
*
Neden Spor?
Spor yapmanın cümbür cemaat tarafından en fazla bilinen faydalarından bir adam başına fiziki gelişimi desteklemesidir Erken yaşlarda spora başlayan bireylerle yapılan araştırmalar bizlere gösteriyor ancak, düzenli spor yapan kişiler yüksek kan basıncı, diyabet, sütun kanseri, obezite ve yürek rahatsızlıklarına spor yapmayan insanlara oranla daha az yakalanıyorlar*
*
Erken yaşlarda başlanan sporun, ilerleyen yaşlarda depresyon ya da endişe bozukluklarını engellediği uzmanlar tarafından çoğu kez bahsedilen bir gerçek*
*
Spor, çocukların kurallı bir faaliyette bulunabilmelerine ve öz kontrol yapabilmelerine tezgâhtar olur Bir hedefe ulaşmak için kişinin kendi davranışlarını yoklama etmesi, dürtülerine karşı koyabilmesi ve isteklerini bir süreliğine erteleyebilmesi öz denetimin temelini oluşturur Sırasını bekleyemeyen, istediği her şey hemencecik o anda olsun isteyen, kurallara uymakta zorluk çeken çocuklar için basketbol, voleybol veya hentbol gibi kuralların ve disiplinin olduğu bir spor dalı öz denetimin kazandırılması için çok kayda değer bir role sahiptir
*
Spor, çocuklarda öz güvenin gelişmesine ve çocukların duygularını yoklama etmelerine asistan olur Spor yapan çocuklar yenilgi ve hüsran gibi negatif duygularla baş etmeyi ve bir başkasıyla rekabet etmeyi yanlarında ebeveynleri olmadan öğrenirler

Anne babalar, çocukları üzülmesinler ya da öfkelenmesinler diye günlük hayatta onları her türlü negatif olaydan uzaktan tutmaya çalışırken ya da çocuklarının yapması gereken sorumlulukları onları zorlamamak için onlar yerine yaparken kısa vadede onlar için iyi bir şey yaptıklarını düşünüyorlar

Ancak koşul böyle olunca, çocuklar isteklerinin gerçekleşmediği negatif senaryoları çoğunlukla yaşama şansına sahip olmuyorlar Unutulmamalıyız oysa; mutsuzluk veya öfke gibi duygularla baş etme becerisinin kazanılması, çocukların ilerleyen yaşamlarında sağlıklı birer kişi olabilmeleri için çok önemlidir*
*
Spor, çocuklarda takım ruhuna bacak uydurma veya liderlik gibi vasıfların gelişmesine katkıda bulunur*
Yukarıda bahsedilenlerde de yola çıkarak; çocuklarımızın dinç birer birey olabilmeleri, mesuliyet ve özgüven duygusunun gelişmesi ve kendileri üstünde denetim bilincinin gelişebilmesi için spor yapmalarını mutlaka desteklemeliyiz
*
Bilirkişi Klinik Psikolog Ipek Gökozan
*

858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt