Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çocuklar video oyunu oynarken eğitilecek

Çocuklar video oyunu oynarken eğitilecek
0
107

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Microsoft, bilim adamlarının, video oyunlarının çocukların bilim ve matematik algısını geliştirdiği yönündeki açıklamalarından hareketle, özellikle ABD'deki ortaokul çağındaki çocuklara yönelik eğitim amaçlı hazırlanacak oyun projelerine 1,5 milyon dolar verecek

Microsoft, kendi ArGe bölümü başta olmak üzere G4L Enstitüsü (Games for Learning Institute) gibi çok sayıda üniversite ve araştırma kuruluşunun oluşturduğu konsorsiyum için 1,5 milyon dolar bütçe ayırdı Konsorsiyum üyelerinin de katkısıyla 3 milyon dolara çıkması beklenen miktar, video oyunlarının, ''Kavrama ve alışkanlık yaratan'' özelliklerinin tespiti ve bunun eğitim oyunlarının geliştirilmesinde kullanılmasına yönelik harcanacak

Genellikle matematik gibi derslerden hoşlanmayan ve derse olan ilgisini kaybeden ortaokul öğrencilerine, yeni oyun ve oyun teknikleri ile matematik ve benzeri sayısal derslerin sevdirilmesi amaçlanıyor

Öte yandan bazı yatırımcıların, ''Eğitim amaçlı oyunlar çok para getirmez'' ve bir grup eğitim uzmanının, ''Çocuklar, oyun adı altında bir şeyler öğretilmeye çalışıldığını düşünürse sıklıkla o oyunları oynamaz Çocukların o oyunları oynamak isteyeceğini kim garanti edebilir ki'' şeklindeki düşüncelerinin gerçekliği de projenin tamamlanmasının ardından yanıt bulacak

Kaynak : Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

858,497Konular
981,987Mesajlar
29,978Kullanıcılar
mskalSon üye
Üst Alt