Çocuklara yatırarak yemek yedirmeyin! h 5 1548753451 1548753451 cocuklarayatirarakyemekyedirmeyin5c501a30e7542cocuklarayatirarakyemekyedirmeyin5c501a30e7542 :fbcdnsphotosgaakamaihdnethphotosakash39312525588519441511531879052568n malesef fazla olan bir durum okudum beğendim sizinlede paylaşmak istedim ProfDrMehmet Ada,Düz yatar pozisyonda besleme,genizde oluşan negatif basınçla genizdeki bakterinin çocuğun orta kulağına kaçışını kolaylaştırıyordediOrta kulak iltihapları,çocuklarda sık görülüyorÇocukların yüzde 85'i,üç yaşına gelene değin mutlaka bir defa orta kulak iltihabı geçiriyor Sık geçirilen üstteki solunum yolu enfeksiyonları (nezle, rinit, sinüzit) nedeniyle, kulağın nefes borusu görevini yapan östaki tüpünün havalandırma fonksiyonu bozuluyor, kulak havalanamıyor Sızı, rahatsızlık belirtileri ortaya çıkıyor Östaki tüpünün çocuklarda erişkinlere nazaran daha yatay ve kısa olması fonksiyonunu sınırlıyor Bu yüzden çocuklara yatar pozisyonda yemek yemek yedirilmemesi ve biberonla süt verilmemesi gerektiğini belirten International Hospital'dan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof Dr Mehmet Ada, Düz yatar pozisyonda besleme, genizde oluşan negatif basınçla genizdeki sekresyon, allerjen veya bakteriyi daha kısa ve yatay olan östaki tüpünden çocuğun orta kulağına kaçışını kolaylaştırıyor bu nedenle çocukları 45 derece eğimle tutarak yemek yemek yedirin Çocuk belli sayıdan fazla akut orta kulak iltihabı geçirirse risk oranı artıyordedih