Diğer Taraftan rakamlar bir milyon nüfuslu bir popülasyonda her sene 100'ü aşkın çocuğu etkileyecek dek ciddi boyutlara ulaşabiliyor Seri kilo kaybı, iştahsızlık, vücutta morluklar, renkte solukluk, eklem ağrıları ve aniden belirip büyüyen bezelerle kendini gösterebilen kanserden korunmanın yanı sıra tedavi sürecinde de dürüst beslenme kurallarına dikkat etmek gerekiyor Memorial Şişli Hastanesi Pediatrik HematolojiOnkoloji Bölümü'nden Prof Dr Atila Tanyeli, 17 Nisan Kanser Haftası'nda hem bağışıklığı zayıflamış kanser hastaları keza de kanserden korunmak için ailelere önerilerde bulundu img alt src http:bilgilihocamcominternaldatascocuklardakanserriski5c2d465c20001 h4Kanserde beslenme çeşitlerih4 img alt src http:bilgilihocamcominternaldatascocuklardakanserriski5c2d465d9b77d Enfeksiyonlar, çevresel etkiler nedeniyle ortaya meydana çıkan çocuk dönemi kanserleri erken tanı ve etkili yöntemleriyle edavi edilebilir Kansere yol açan birtakım etmenler kişinin kendi kontrolünde olmasa bile diğer riskler alınacak birtakım önlemlerle teftiş altına alınabilir Gıda de buradaki manâlı basamaklardan biridir Yapılan araştırmalara kadar hatalı gıda alışkanları kanserin ortaya çıkışı ve gelişiminde yüzde 35 etkilemektedir bu nedenle mevsiminde meyvesebze yenilmesi, mümkünse organik ve doğal gıdaların tüketimi gereklidir h4Sofranızı bu gıdalarla donatınh4 img alt src http:bilgilihocamcominternaldatascocuklardakanserriski5c2d465faf7c6 Turpgiller: Vücutta sülforafan gibi etkin bileşiklere dönüşür Bunlar da antikanserojen etki gösterir Sarımsak: Antibiyotik özelliğinden nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanın akışkanlığını sağlayarak kolesterolü düşürür Domates: Kanserden koruyucu, zihinsel ve somut yaşlanmayı yavaşlatır C vitamini açısından da zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Ispanak: Kansere, yürek hastalıklarına, yüksek tansiyona aleyhinde çok etkili bir sebzedir Lahana: Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar Brokoli: Kansere karşı koruyucu vitamin dolu bir sebzedir Beta karoten ve C vitamini ihtiva eder Kayısı: Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere karşı koruyucudur Tahıllar: Arpa, darı, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir Fasulye: C vitamini ve betakaroten gibi yürek hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir Havuç: Havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığı ortaya konmuştur Bunun esas nedeni betakaroten, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından varlıklı oluşudur Nohut: Yağ düzeyi düşük ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum, magnezyum, betakaroten ve folik asit açısından zengindir İncir: Potasyum, demir ve kalsiyum içerir Sindirim sistemine yardımcı olur ve çağdaş tıp tarafından da kansere karşı koruyucu olarak önerilmektedir Fındık: E vitamini açısından zengin bir besindir Ceviz gibi türleri ellagic adı verilen bir nesil asit içerir Bu asit kanserli hücrelerin kendilerini öldürmeleri anlamına gelen apoptosis sürecini başlatır Her gün bir avuç yenmesi çok faydalıdır Zeytinyağı: Kandaki kolesterol düzeyini dengede tutar E vitamini açısından da zengindir Bu sayede yürek krizi, felç, kanser ve erken yaşlanmaya aleyhinde beyni koruyucu etkiye sahiptir Soğan: Bağışıklık sistemini güçlendirir İçerdiği allicin ve sülfür ile mide ve bağırsak kanserine karşısında koruyucu tesir sağlar Şeftali: Kansere ve kalp krizine karşı koruyucu olan betakaroten açısından da zengindir Bir şeftali jurnal C vitamini ihtiyacının yüzde 50'sini karşılar Pirinç: E ve B vitaminleri açısından zengindir Bağırsak kanserine aleyhinde koruyucu, kolesterolü düşürücü ve kalp krizi riskini azaltıcı etkisi vardır Kırmızı üzüm çekirdeği: Polifenolik bileşenleri proantisiyanidler ve tokoferol içerir Bunlar antioksidandır Kanser önleyici etkileri mevcuttur Isırgan otu: Bağışıklık sistemini güçlendirici tesir yapar h4Kanserden korunmak için bunlardan uzakta durunh4 img alt src http:bilgilihocamcominternaldatascocuklardakanserriski5c2d46618f097 Katkı Maddesi maddeleri: Bir Takım katkı maddeleri kansere zemin hazırlar böylece, güvenilmeyen katı yağlar, meyve suları, çikolatalar yenmemelidir Tatlandırıcılar(sakkarin): Sakkarin, böbreklere hasar verdiği gibi, mesane kanserine de niçin olmaktadır Küfler: Gıdalar üzerinde üreyen küfler 'aflatoksin' denilen kanser yapıcı maddeyi meydana getirir Kahve: Kahve içenlerde içmeyenlere göre 23 misli fazla mesane ve pankreas kanseri ortaya çıkmaktadır Yiyecekler ve hazırlanış şekilleri: Fazla et yiyenlerde kalın bağırsak kanseri sık görülür Proteinli gıdalar, 100 derecenin üstünde pişirildiklerinde kanser yapan maddeler oluşur Aşırı ısıtılan yağlarda kızartılan yiyecekler kanser yapıcı olurlar Kullanılan kızartma yağları defalarca kullanılmamalıdır Dioxin: Beyazlatılmış gıdalarda bulunur sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur