çocuklarda okul öncesi eğitim okul öncesi eğitim kaç yaşında başlamalı anasınıfına kaç yaşında başlanmalı Mektep başlıyooooor! Okulların açılmasına eksik bir vakit kaldı Mektep öncesi eğitime veya okula yeni başlayacak çocuklar ve okula dönüş yapacak çocuklarla ilgili bütün sorularınızın yanıtı burada! Okul Öncesi Eğitim Kreşe başlayan çocuğun 7 korkusu Büyük gün geldi: Çocuğunuz kreşe başlıyor! Okul öncesi eğitim çocuğu mektep eğitimine hazırlar mı? Okul öncesi eğitim hakkında bilmeniz gereken herşey! Mektep öncesi eğitim neden önemlidir? Okul öncesi eğitimine açtırmak için en yerinde yaş nedir? Çocuğu anaokuluna psikolojik olarak nasıl hazırlamak gerekir? Çocuk anaokulundan korkuyorsa, neler yerine getirmek gerekir? Mektep öncesi eğitimde çocuklar ne müşteri becerileri kazanır? Renkler ve şekiller neden manâlı? Kreşe giden çocuklarınızla evde neler yapabilirsiniz? Mektep öncesi eğitimin büyük hedefleri Okula açılış Bu yıl okula başlasın mı? Bir yıl daha beklemeli mi? Çocuğunuzda okul korkusu varsa, takviye almakta gecikmeyin! Mektep hayatına iyi bir açılış bütün yaşamı olumlu etkiliyor Okula yeni başlayacak çocuklar için öneriler Okumayı öğrenmede yaşlara göre gelişim süreci Okul seçiminde uyarı edilmesi gereken noktalar nelerdir? Okula dönüş Okula dönüş sürecinde çocuğunuza tezgâhtar olun Mektep sorunları Öğrenme güçlüklerinin yaşlara göre belirtileri Geç saatlere dek ders hedeflemek başarıyı düşürüyor Okul sorunlarının nedenleri ve çözüm yolları Öğrenme güçlüklerine vaktinde müdahale büyük tartma taşıyor Kızlardaki Dikkat Eksikliği dikkatlerden kaçıyor Okul başarısızlığının nedeni özel öğrenme güçlüğü olabilir Devir sorununusorun olmaktan çıkarabilirsiniz! Televizyon ve okul başarısı: Mektep dönemi için tavsiyeler Bel ağrım var, çünkü çantam var! İlaçlar hiperaktif çocukların mektep başarısını yükseltiyor Ev ödevleri konusunda takviye olmalısınız, ama nasıl? Öğrenme güçlüklerinin yaşlara kadar belirtileri nelerdir? Ev ödevleri sorumluluk almayı öğretir Öğretmenler ve veliler konut ödevlerine nasıl asistan olabilirler? Fazla Sınav Kaygısı Sınavlarda uyarı edilmesi gerekli noktalar Çocuğunuz aydınlık bir çocuk mu yahut üstün ya da özel kabiliyetli bir çocuk mu? Üstün zekalı çocuk çok soru soruyor, tez öğreniyor Çocuğunuza hangi yaşta, ne tür öyküler okumalısınız? Karneler geliyor, çocuğunuza nasıl davranacaksınız? Velihoca görüşmesinin bereketli geçmesi için Ekip sporuna hangi yaşta başlamalı? Çocuğunuzun internet kullanımını denetleyin! Sıhhat Göz sağlığı ihmale gelmez Kreşe giden çocukların lösemiye yakalanma riski yüzde 30 azalıyor Mektep çağı çocuk diş sağlığı niçin önemlidir? Soru ve cevaplarla Uyarı EksikliğiHiperaktivite Bozukluğu İlaçlar hiperaktif çocukların okul başarısını yükseltiyor Çocuğunuz hasta: Okula göndermeli misiniz? Çocuğunuz hasta: Okula göndermeli misiniz? Okuldan önce yapılması gereken sıhhat kontrolleri Sırt çantası ile oluşan boyun ve omurga zedelenmeleri Çocuklarda okulla birlikte başlayan hastalıklar Dikkat eksikliği ve hiperaktiviteyi tanıyın Göz problemlerinin erken yaşta tespiti kayda değer Sırt çantası çocuğunuza zarar vermesin Çocukların ruh sağlığı: Annebabalar dikkat! Mektep çağı çocuklarında görme bozukluğu Besin Çocuğun mektep başarısı için beslenme çok manâlı Sağlıklı ve dengeli gıda çocukların okul başarısını artırıyor Doğru gıda mektep başarısını da artırıyor… Mektep çağındaki çocuklar nasıl beslenmeli? Kahvaltı etmeden olmaz: Çocuklar için misal menüler Gıda çantasına ne koydunuz? Bakterili bir sandviç? Kahvaltı: Olmazsa olmaz!