Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çocuklarda ve Gençlerde Obsesif Kompulsif Bozukluk

Çocuklarda ve Gençlerde Obsesif Kompulsif Bozukluk
0
59

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Çocuklarda ve Gençlerde Obsesif Kompulsif Bozukluk obsesif kompulsif bozukluk video obsesif kompulsif bozukluk tedavisi video okb Kardeşime isteksiz olarak ya bir zarar verirsem O yüzden ondan uzak durmaya çalışıyorum Hasar görebilirimO pantolonu giydiğimde beni eşcinsel sanırlar diye korkuyorum( 16 yaşında, genç erkek) Yeterince pak mi? Birisiyle tokalaştığımda, elimin mikroplandığı düşüncesinden sonra aklım fikrim elimi yıkamakta; saatlerce elimi yıkıyorum temizlendiğine inanıncaya değin(14 yaşında) Kendine kadar bir düzenlilik Küçük kız evde herkesin oturacağı yeri belirleyip, diğer yerlere oturulduğunda, eşyaları yerlere fırlatıyor, kafasını duvarlara vurmaya başlıyor (4 yaşında) Evden çıkarken belirli bir düzende eşyalara dokunup, evdekilerin elini öpüyor Düzende en ufak bir aksaklık şehvetli geldiğinde sil baştan Evden çıkmak saatler aldığı için okula hep geç kalıyor (11 yaşında) Babasının eve kaçta geleceğini her zaman soran çocuk: Biliyorum, anladım, ama sormazsam sözde babamın gelmesi olası olmazmış gibi geliyorHer şey eksiksiz olmalı Bu düşünlerin yarattığı baskılar çocuğu, genci şaşırtır Bu düşüncelerini kimseyle paylaşmaz ve bunları anlatmaması gerektiğini düşünür ve gün geçtikçe bunalır Ya bu düşünceler hakiki olursa? Kontrolü kaybedersem? Bir tek ben böyle düşünüyor ve bir tek ben böyle hissediyorum Bu düşüncelere dayanamayacağım Çocuklukta en sık görülen obsesyonlarKirlenme bulaşma korkusu, Kendine sevilene, zarar gelmezarar verme korkusu Çocuklukta en sık görülen kompülsiyonlarYıkanma defalarca yapma, denetleme etme id Annebaba neler yapabilir? Ailenin davranışları değin, çocuğuna kan aracılığıyla aktardığı kalıtımsal etkiler mühimdir Ailede aynı sorunları yaşayan kişilerde olması muhtemeldir OKB'ye sebep olmasalar bile, annebabanın problemi hafifletmeye yarayabilecek tutumları olabilir Annebaba kompülsif davranışlara katılmamalıdır Çocuğun mikrop kapma endişesi yüzünden eve davetli çağırmamak, çocuğun eşyalarının yararsız bir rakam değin yıkamak, bitmek bilmez kabul etme isteklerini karşılamak ya da çocuğun aynı sorusuna her zaman cevap atamak gibi takviyelardan kaçınmalıdırlar Annebaba çocuğun kompülsif davranışlarına karşı koymaya çalıştıklarında çocuğun nefret edilen şey ya da hastalık duyduğunu görüp, mücadeleden vazgeçebilirler Çocuk davranışlarıyla aile yaşantısını denetim edebildikçe, davranışları daha da artar ve koşul kötüleşir Annebaba çocuğun kompülsif davranışlarının kontrolünü çare programının bir parçası olarak yaptıklarında, çocuğa geçici bir hastalık verirken, sorunun denetim altına alınmasına tezgâhtar olabilirler Çare, ilaçlar ve psikoterapiden oluşur Sonuç olarakObsesifkompülsif davranışlar çocuklarda ve gençlerde yaygın olarak bulunurlar Bezginlik ve gerginlik yaratan, güvenlik duygusunu azaltan her durumda ortaya çıkabilirler Çocuklarda, ayrılık ya da ayrılık ihtimali içeren her değiştirme bu durumların başında kazanç Obsesifkompülsif zihin ve davranış düşüncesiz, yersiz, yasaklayıcı ve can sıkıcı biçimde ortaya çıktığında, tedavi gerektiren bir bozukluk olarak görülür Öyledir Huzursuz durumlarda, bıkkınlık ile orantısız düzeyde ortaya çıkıp, bezginlik yaratan durum geçse bile devam ederler Obsesifkompülsif bozukluk çocuğun hayatını ve sağlıklı gelişimini etkileyen, tanısı gözden kaçan ve tedavisi olası bir durumdur