iltasyazilim
FD Üye
Çocuklarımın Tenefüs Ekmekleri Tarifi İçin Malzemeler
*250ml ılık su(büyük su bardağı )
*1paket yaş maya
*1tatlı kaşığı şeker
*500gr un (3büyük çay bardağından fazla)
*75gr tereyağı
*1 yemek kaşığı tuz
Üstüne:
*Mavi haşhaş ve susam
Çocuklarımın Tenefüs Ekmekleri Tarifi Yapılışı Maya ve şeker ılık suda eritilir Un leğene elenir ortasına bir havuz açılır ve mayalı su içine akıtılır Bu arada çatala biraz un’la karıştırın üstünü kapatın ve 15dakika sıçak bir yerde bekletilir Sonra tuz ve oda sıcaklığındaki yağı da katıp iyiçe yoğurun Yumuşak ve esnek bir hamur oluyor Yine üstünü kapatıp 30dakika mayalansın
Hamur kabardıktan sonra biraz yoğurun İster hamuru 12 eşit bezeye bölüp Ellinizle yuvarlak yapın, yada benim gibi mandalina büyüklüğünde parça kopartıp avucunuzun içinde masanın üstüne yuvarlayın Alt tarafı masaya değen yer, avucunuzun içindeki üstü oluyor Alt taraf masadan kalkmamak şartıyla yuvarlanıyor Sonra üst tarafı biraz suya batırıp(isterseniz suyu fırçayla da süre bilirsiniz) haşhaşa yada susama batırılır ve tepsiye dizilir Aralıklı dizin bekleyinçe kabarıyor Yine üstünü kapatıp 1saat bekletin Sonra 220derecede önçeden isinmiş fırına sürün, (fırın tabanına bir kase sıçak su koyun)5dakika sonra 200dereceye indirin ve 2530 dakika pişirin
Pişdikten sonra telin üstünde, üstü kapalı soğumaya birakın Afiyet olsun,
*250ml ılık su(büyük su bardağı )
*1paket yaş maya
*1tatlı kaşığı şeker
*500gr un (3büyük çay bardağından fazla)
*75gr tereyağı
*1 yemek kaşığı tuz
Üstüne:
*Mavi haşhaş ve susam
Çocuklarımın Tenefüs Ekmekleri Tarifi Yapılışı Maya ve şeker ılık suda eritilir Un leğene elenir ortasına bir havuz açılır ve mayalı su içine akıtılır Bu arada çatala biraz un’la karıştırın üstünü kapatın ve 15dakika sıçak bir yerde bekletilir Sonra tuz ve oda sıcaklığındaki yağı da katıp iyiçe yoğurun Yumuşak ve esnek bir hamur oluyor Yine üstünü kapatıp 30dakika mayalansın
Hamur kabardıktan sonra biraz yoğurun İster hamuru 12 eşit bezeye bölüp Ellinizle yuvarlak yapın, yada benim gibi mandalina büyüklüğünde parça kopartıp avucunuzun içinde masanın üstüne yuvarlayın Alt tarafı masaya değen yer, avucunuzun içindeki üstü oluyor Alt taraf masadan kalkmamak şartıyla yuvarlanıyor Sonra üst tarafı biraz suya batırıp(isterseniz suyu fırçayla da süre bilirsiniz) haşhaşa yada susama batırılır ve tepsiye dizilir Aralıklı dizin bekleyinçe kabarıyor Yine üstünü kapatıp 1saat bekletin Sonra 220derecede önçeden isinmiş fırına sürün, (fırın tabanına bir kase sıçak su koyun)5dakika sonra 200dereceye indirin ve 2530 dakika pişirin
Pişdikten sonra telin üstünde, üstü kapalı soğumaya birakın Afiyet olsun,