Evladınızın istikrarlı beslenmesi, umum sıhhat durumu kadar dişleri ve ağız sıhhati açısından da kıymetlidir. Şekerli ve yapışkan azıklar çürük yapıcı besinler içerisinde en tehlikeli öbeği oluşturur. Bu üzere azıklar yanına ara öğünlerde meyve, peynir, fındık, badem üzere diş dostu besinler tercih edilmelidir. Abur cubur dediğimiz şekerli besinleri evladınızın hiç tüketmemesi mümkün değildir gelgelelim bu çeşit besinlerin tüketim sıklığı ve tüketildiği devir değerlidir.
Evladınızın bu tıp besinleri ana öğünlerin çabucak akabinde tüketmesi en müsait devrandır. Artmış tükürük salgısı ve öğünler sonrası dişlerin fırçalanması ile bu besinlerin zararlı tesirleri azaltılmış olur. Şayet evladınızın şekerli besin tüketiminden sonra dişlerini fırçalayacak imkanı yoksa, bir kesim peynir yemesi (içeriğinin çürük riskini düşürdüğü kanıtlanmıştır) yahut ağzını suyla çalkalayarak şekersiz, diş dostu amblemi olan sakızların çiğnenmesi önerilmektedir.