Çocukların Bilgisyar Başında Pozitif Süre Geçiriyor Diyenler Buraya ! Çocuğum Bilgisayar Başından Kalkmıyor Ne Yapmalıyım Çocuğum Bilgisayar Başından Niçin Kalkmıyor Sevgili melekler, zaman zaman şikayet ettiğimiz konulardan biri eşlerimizin veya çocuklarımızın vakitlerinini büyük bir bölümünü pc başında geçirmeleridir Eşimizin işyerinden eve gelmesiyle başlayan bu süreç yatana kadar devam eder ve bu koşul biz bayanları son derece rahatsız eder Özellikle oyun bağımlısı eşlerimiz ve bilhassa çocuklarımız için bu süreyi iyi kurmak gerekiyor Biz de bu sayfamızda Çocuğum Bilgisayar Başından Kalkmıyor Ne Yapmalıyım diye problem yaşayan ve ne yapacağını bilmeyen meleklerimize yardım etmek istiyoruz 1548754276 1548754276 cocuklarinbilgisyarbasindafazlazamangeciriyordiyenlerburaya5c501d8e615f1cocuklarinbilgisyarbasindafazlazamangeciriyordiyenlerburaya5c501d8e615f1 cocuklarinbilgisyarbasindafazlazamangeciriyordiyenlerburaya5c501d8e615f1 Bilgisayar ve internet kullanımının artmasıyla bundan böyle çocukların bilgisayar başında saatlerce vakit harcadığını, bazılarının yemeklerini bile odasına istediği görülüyorYapılması gereken şey muhakkak aslında ama bunu suali ileten kişiye açıklama yapmak mesele Çünkü çoğu kimse çocuğun bilgisayarda ne yaptığını bilmiyor Daha acı olanı; görse bile anlamıyor… Sağdan soldan bir şeyler öğreniyor, belki parola koymayı beceriyor ama çocuk, kısa sürede o şifreyi nasıl aşacağını öğrenebiliyor Evinizdeki internet hattını Tehlikesiz İnternet profiline çevirmelisiniz Bu sayede, parola koymanın da bir adım ötesine geçerek bazı önlemleri almış olursunuz Arama motorlarından, siteler içerisindeki sıcacık yönlendirmelerden ulaşılabilen ve yetişkinlere özel içeriklerden tutun da intihara ve zararlı maddelere özendirme eden içeriklerle karşılaşmak an meselesi Bu filtre, çocuğunuz için kalkan vazifesi yapacaktır Çocuğunuza Bilgisayar başında olmadığı zamanlarda övgü dolu cümleler kurun Lakin bu ‘Bak bilgisayar oynamıyorsun ne hoş’ yok ‘Bana yardım eder misin oğlum yada kızım gibi cümlelerle olsun ki; ilgisini öbür yerlere çekebilesiniz Tutarlı olun Bilgisayarı kaldıracağım’ diyorsanız, kaldırın Kaldırmıyorsanız zaten çocuğunuza aleyhinde güvensizlik vereceğinizden vaatleriniz çocuk göre artı layık görmeyecektir Bir Takım çocuklarda cezalar caydırıcı değil, teşvik edici olabilir Sürekli ikazlar çocukta isteneni yapmamaya karşı dayanıklılık kazandırır bu nedenle çocuğunuzu iyi gözlemleyin