Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çocukların uzak durması gereken besinler

Çocukların uzak durması gereken besinler
0
86

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Uzman Diyetisyen Pınar Kaide Enç çocukların uzaktan durması gereken besinler konusunda kayda değer bilgiler verdi
*
Çocukların dinç beslenmesi için dört beslenme grubunda yer alan besinlerden yeterli miktarlarda ve dengeli bir şekilde tüketmeleri gerekmektedir


Süt grubunda bulunan süt, yoğurt, et grubunda bulunan et, tavuk, yumurta, kuru baklagiller, sebze ve meyve grubu ve tahıl grubuna giren ekmek, bulgur, makarna, pirinç vb besinlerin her öğünde tatmin edici miktarlarda tüketilmesine uyarı edilmelidir
SÜT VE YOĞURT MANÂLI !
*Çocukların özellikle kemik ve diş gelişimi için günde imkanlar zarfında 23 su bardağı kadar süt ya da yoğurt, 1 kibrit kutusu değin beyaz peynir tüketmelerine özen gösterilmelidir Ayrıca, hastalıklara aleyhinde daha dayanıklı olmaları, ve sağlıklı çoğalma ve gelişmeleri için her gün en düşük 5 porsiyon taze sebze ya da meyve tüketmeleri önerilmektedir
*Öğrenciler için en önemli öğün kahvaltıdır Bütün gece süren açlıktan daha sonra, vücudumuz ve beynimiz güne açmak için enerjiye gereksinim duymaktadır Kahvaltı yapılmadığı takdirde, dikkat dağınıklığı, dermansızlık, baş ağrısı ve zihinsel performansta azalma olmaktadır bu nedenle, güne tatmin edici ve dengeli yapılan bir kahvaltı ile başlamak öğrencilerin mektep başarısının artmasında son derece önemlidir
Çocukların her Sabahtan düzenli olarak kahvaltı yapma alışkanlığı kazanmalarına itina gösterilmelidir Peynir, taze meyve veya meyve suları, birkaç dilim ekmek, 1 kadeh süt çocuklar için kahvaltıda yeterlidir Özellikle nitelikli proteinve varlıklı vitamin ve mineral içeriğinden nedeniyle haşlanmış yumurtanın sıklıkla tüketilmesi önerilmektedir
AÇIKTA SATILAN BESİNLERDEN UZAK DURULMALI !
Açıkta satılan besinler, yeterince güvenilir ve pak değildir Hem, uygun koşullarda muhafaza edilmedikleri için çabuk deformasyon riski taşırlar böylece, bilhassa okul çevresinde açıkta satılan besinlerin şüphesiz satın alınmaması gerekmektedir
*Çocukların okul kantinleri, büfe gibi yerlerden satın aldıkları besinlerin seçiminde de dikkatli olmaları gerekmektedir Süt, ayran gibi ambalajlı besinleri satın alırken etiket bilgisinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığından imal izninin bulunmasına ve son başvuru formu tarihinin geçmemiş olmasına, ambalaız satılan tost, simit, poğaça gibi yiyeceklerin de pak ve güvenilir şekilde hazırlanmış olmasına uyarı edilmelidir
*Beslenme çantası ve su mataralarının her gün temizlenmesine itina gösterilmelidir
*
Okulda veya evde dinlenirken ve ders çalışırken arzu hissedildiğinde tüketilen besinlere dikkat edilmelidir Örneğin, şeker ve şekerli besinler, cips vb yağlı ve tuz besinler veya gazlı içecekler yerine süt, yoğurt, sütlü tatlılar, ekmek arası peynir, taze bıkkın meyve suları, kuru yemişlerin ve kuru meyvelerin tüketiminin tercih edilmesi daha yararlıdır
*Çocuklara sigarasız bir etraf temin etmek, onların yanına sigara içmekten sakınmak ve en azından yaşadıkları konut ortamını sigara içilmezbir yer haline getirmek çocukların sağlığını korumak açısından son derece önemlidir
*
ÇOCUKLARDA KAÇINILMASI GEREKEN BESİNLER:
*
*KAHVE:
İçeceği elde edilen bu bitki, kalp krizine yol açmasının yanı sıra, uyuma zorluğu ve dişlerde sararmaya yol açıyor
PATATES KIZARTMASI:
Patates kızartmasının içinde yüksek oranda bulunan akrilamid maddesi sebebiyle uzun vakit tüketilirse damar sertliği, şişmanlık ve kansere neden olabiliyor
ALKOLLÜ MEŞRUBAT:
Içki kullanımı beyin ve asap sistemini negatif yönde etkiliyor
SOSİS, SALAM:
İçinde sodyum nitrit bulunan salam ve sosisin tüketilmesi kansere niçin oluyor
CİPS:
Cips yemek yemek yağ içmekten farksız diyen uzmanlar, kanserden obeziteye, diyabetten alzheimere dek birçok hastalığa niçin olduğunu vurguluyor
ASİTLİ MEŞRUBAT:
İçerisinde asit barındıran bu içecekler mide ve bağırsak hastalıklarına neden oluyor
HAZIR ÇORBA:
Toz haline getirilmiş, defalarca işlem görmüş, içinde çok artı katkı yer alan hazırlanmış çorbalar kansere neden oluyor
BOYALI ŞEKER:
İçinde boya yapıcı kimyasalları barındıran şekerler diş çürümesi ilk önce edinmek üzere, obezite, şeker hastalığı, kalp ve dolaşım hastalıkları, kanser, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik dermansızlık sendromu ve kemik erimesine neden oluyor
ÇİĞ YUMURTA:
İçinde bulunabilecek zararlı salmonella mikrobu nedeniyle hastalıklara yol açıyor
HAZIR *MEYVE SULARI:
Hazırlanmış meyve sularının katkı maddeleri içermesi ve bununla birlikte glikoz yani şeker oranlarının yüksek olmasından dolayı, evde taze sıkılmışlar tercihimiz olmalıdır
*
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt