Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cocuklarınızı cok opunuz

Cocuklarınızı cok opunuz
0
101

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Cocuklarınızı cok opunuz

Her opucuk icin cennette dereceler vardır

Bir kimse, Peygamber efendimizin, torunları Hazreti Hasan ile Hazreti Huseyini optuğunu gorunce (Benim on tane cocuğum var Hic birini opmedim) der Peygamber efendimiz, (Merhametli olmayan merhamet goremez) buyurur (Buhari)

Aydede minik yıldızları etrafına toplamıştı Onları kollarının arasına alıyor, kucaklayıp opuyordu Bir diğer yandan da “Sevgili Ebeveynler! Cennette evinin guzel olmasını isteyenler cocuklarını cok opsun diyordu Onu goren annebabalar da Aydedenin etrafına toplandılar Ona; “Sevgili Aydede! Bu gun bayram mı, seyran mı; bu kutlama neden? diye sordular

Aydede başını kaldırıp şoyle dedi; “Artık her gun benim icin bayram Cunku Peygamberimizin (sav) bir hadisini oğrendim Efendimiz (sav); Cocuklarınızı cok opunuz, cunku her opucukte sizin icin cennette dereceler vardır buyurmuş Aydede bunları soyledikten sonra sozlerine şoyle devam etti; “Peygamberimizin (sav) cocukları cok sevdiğini daha once de sizlere anlatmıştım Kedilerin babası diye bilinen Ebu Hureyre (ra) peygamberimiz Hz Muhammedin (sav) cocuklarla olan hatıralarını anlatırken şoyle diyor; “Bir gun bir adam, Peygamber Efendimizin huzuruna geldi Yanında da bir cocuğu vardı Adam ikide bir cocuğu kucağına alıp seviyordu Peygamber Efendimiz onu gorunce; Sen buna nasıl şefkat gosteriyorsan, Allah da sana, senin şefkatinden daha cok şefkat eder buyurdular

Bu guzel hatıranın ardından Aydede sozlerine şoyle devam etti: “Peygamberimiz karşılaştığı her cocuğa selam verirmiş Cocuklarla arkadaşca konuşur, onların yanında cocuklaşırmış Yolda yarış yapan cocuklar gorse onlara katılırmış Neşe ve sevincine ortak olurmuş Artık ben de cocuklarla daha fazla ilgilenmeye, onlara daha fazla sevgi gostermeye karar verdim Cunku onlar bizim icin cennetin anahtarı gibiler Aydedenin bu sozleri anne ve babaların da cok hoşuna gitti Ve tum annebabalar sevgiyle minik yıldızlara sarılıp onları optuler

858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt