Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çocuklarınızla kaliteli zaman geçirmenin yolları

Çocuklarınızla kaliteli zaman geçirmenin yolları
0
110

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73
Mütehassıs Klinik Psikolog Emel Güler, teknolojinin hayatın her meydanında var olmasıyla birlikte, pederlerin gün içerisinde evlatlarıyla 50 saniye, validelerin ise en çokça 5 dakika birebir vakit geçirmekte olduğunu, bu müddetin evlatları bahtiyar etmek için yerinde olmadığını belirtiyor.

anne-cocuk-birlikte.jpg

"Aynı ortamı paylaşıyor olmak birlikte vakit geçirildiği mealine gelmiyor"

Evlatların ruhsal ve toplumsal cephesinin gelişimi ailesine ve muhitine bağlı olarak değişiyor. Ruhsal ve toplumsal cihetinin kuvvetlenmesi de, evlatla kurulan bağ ve bağlantının niteliğine bağlı oluyor.
anne-cocuk-iletisim-zaman-gecirme.jpg
Kompetan Klinik Psikolog Emel Güler:

"Her ne kadar birlikte uzun hengam geçirildiği düşünülse de etkileşimin ve dikkatin külliyen evladın üzerinde olduğu mühlet, düşünülenden çok daha kısa. Birebir ortamda bulunuyor olmak tıpkı ortamı paylaşıyor olmak birlikte vakit geçirildiği manasına gelmez. Devrin yalnızca mühleti değil, niteliği de değerli." 

Evlatlara "seni önemsiyorum" iletisi verilmeli

ebeveyn-cocuk-konusma.jpg
Evlatla geçirilen vade zarfı boyunca, evlatlara verilen bildiri da epeyce kıymet taşıyor. Evlatlarla birlikte geçirilen müddet içerisinde evlatlara, 'senin için buradayım', 'seni dinliyorum', 'seni anlıyorum', 'seni önemsiyorum' bildirilerinin verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Ayrıyeten, ailelerin evlatla paylaştığı müddet kısa olsa bile etkileşimin ve farkındalığın olması, evlatla olan birlikteliği manalı kılmak için çok değerli. Çok pahalı ve karmaşık oyuncaklar bölgesine birlikte vakit geçirmek evlatların gelişimi için daha tesirli oluyor.

Kaliteli devir geçirmek için:

• Evladımızla his paylaşımında bulunun, mutluluğunuzu onunla paylaşın.
  • Evladınızla konuşurken göz teması kurarak onu dinleyin.
  • Dikkatiniz farklı bir bölgede olmadan külliyen evladın ne söylediğine odaklanın.
  • Evladın güçlü cihetlerini takdir edin.
  • Yemeğe ailece birlikte oturun.
  • Diğerlerinin hislerine değer vermeyi öğretin.
  • Evladın hislerini söz etmelerine imkan sağlayın.
  • Evladınıza sevginizi gösterin.
  • Öbür evlatlarla arkadaşlık kurmalarına imkan sağlayın.
  • Ekrana bakma müddetini azaltın.

858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt