iltasyazilim
FD Üye
*
Çocukluğumun Sahur Çorbası ( Yumurta Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
*100 gr kıyma
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı pul biber
*5 tane yumurta
*5 bardak sıcak su
*Tuz
Çocukluğumun Sahur Çorbası ( Yumurta Çorbası) Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar Sizlerle çocukluğumdan beri sahurlarımızın vazgeçilmezi olan yumurta çorbasını paylaşmak istedim Annem den ilk duyduğumda yumurtadan çorba mı olur demiştim Belki sizlerden de bu şekilde düşünenler olmuştur Ama gerçekten çok lezzetli ve çok pratik bir çorba sahurda 10 dk içinde hazırlayabilirsiniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim yapılışı ise şöyle:
öncelikle zeytinyağı ve kıyma tencereye alınır ve kıyma kavrulur daha sonra tereyağı koyulup eritilir salça, toz biber de eklenip iki üç dk kavrulur yumurtalar teker teker kırılır ve üç dk kadar pişirilir daha sonra su ve tuz eklenip bir taşım kaynatılır
çorbamız hazır İçine bol limon ve karabiber çok yakışıyor
Bu çorbaya mutlaka bir şans verin
Çocukluğumun Sahur Çorbası ( Yumurta Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
*100 gr kıyma
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı pul biber
*5 tane yumurta
*5 bardak sıcak su
*Tuz
Çocukluğumun Sahur Çorbası ( Yumurta Çorbası) Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar Sizlerle çocukluğumdan beri sahurlarımızın vazgeçilmezi olan yumurta çorbasını paylaşmak istedim Annem den ilk duyduğumda yumurtadan çorba mı olur demiştim Belki sizlerden de bu şekilde düşünenler olmuştur Ama gerçekten çok lezzetli ve çok pratik bir çorba sahurda 10 dk içinde hazırlayabilirsiniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim yapılışı ise şöyle:
öncelikle zeytinyağı ve kıyma tencereye alınır ve kıyma kavrulur daha sonra tereyağı koyulup eritilir salça, toz biber de eklenip iki üç dk kavrulur yumurtalar teker teker kırılır ve üç dk kadar pişirilir daha sonra su ve tuz eklenip bir taşım kaynatılır
çorbamız hazır İçine bol limon ve karabiber çok yakışıyor
Bu çorbaya mutlaka bir şans verin