Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çocukta Dikkat Çekme Mekanizması

Çocukta Dikkat Çekme Mekanizması
0
52

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Çocukta Dikkat Çekme Mekanizması Çocukların birçok bunu genel olarak yapıyorDikkatleri üzerlerine sürüklemek için ellerinden geleni yapıyorlarcocuktadikkatcekmemekanizmasi5c503285dc3bfalt :D Big Grin :DBizimlede ilgilenin die kendileirni yerlere falan atıyorlar Buyrunuz Çocukta Uyarı Çekme Mekanizması Çogu cocugun ustalikla kullandigi bir yöntemdir Bir grubun parçasi olamadigina inanan çocuk ilgi ve dikkat çekme amaciyla bu mekanizmayi kullanirOlumsuz olan ve uyarı çeken bir cok davranis bulunmaktadir Mesela, grup içinde bagirarak konusma, arkadaslarina sözel ve maddi tehidtte bulunma, istedigi olmayinca bagirarak aglama, ebeveynin ya da yuva egticilerinin sinirlenmesini saglayacak sekilde davranma gibiBurada önemli olan yetiskinin de sistem içine cekilmesidircocugun hedefi buduryetiskini de oyunu içine cekerek dikkat cekmek ve yetiskinin kendisine hizmet etmesini saglamak Unutulmamalidir ancak çocuk görmemezlikten gelinmek yerine cezalandirilmayi seçim edecektirAncak ara sıra çocuklar olumusz faydalanmak yerine yetiskinlerle isbirligine gitgide artarak kendilerinden istenildigi gibi davranirlarBu durumda, çocugun yardim etmek ve katkida bulunmak için mi yahut alaka ihtiyacini karsilamak icin mi isbirligi yaptigini kestirmek güçtür Uyarı cekme yoluyla ilgiyi üzerinde biriktirmek ögrenilmis bir davranis ta olabilirebeveyn tutumlari sonucu cocuk negatif davranarak ilgiyi üzerine cekebilecegini cabuk kavrarve kesintisiz negatif davranarak ( mesela, isteklerini bagirarak veya aglayarak belirtir, grup içinde saldirganca davranir, bagirarak konusur, birseyler çalar veya kirar vb) Yetiskinin ilgisini çekerbu gibi durumlarda yetiskin uyanik olmali, Cocugun kendisini tahrik etmek istedigini acikca ona ifade etmeli ( beni sinirlendirerek sana alaka göstermemi istedigini düsünüyorum tarzi) Empati yaparak cocugun içnde bulundugu duygu durumunu ( hiddet, nefret kirginlik gibi) anlamaya calismali Kendisinden örnekler vererek cocukla iletisime gecmeli( Bende senin yasindayken annemi boyle kizdiriyordum ama sonra istedigimi elde edince de her zaman sucluluk hissetim Tarzibu yaklasim cocugun kendisiyle ilgili konusmasina ihtimal verir ​  

858,496Konular
982,193Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt