Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Coğrafi İşaretlere Bir Yeni Yerel Lezzetimiz Daha Eklendi: Silifke Yoğurdu Artık Coğrafi İşaret Tescilli!

Coğrafi İşaretlere Bir Yeni Yerel Lezzetimiz Daha Eklendi: Silifke Yoğurdu Artık Coğrafi İşaret Tescilli!
0
73

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
s-7b91471487b8868e99a5f5ac2f4f3846da24470b.jpg


Coğrafi işaret; ürünlerin kaynağını, özelliklerini, coğrafyasıyla arasındaki bağlantısını gösteren bir nevi garanti belgesidir. Coğrafi işaret tescili ile ürünün kalitesi, gelenekselliği ve yerelliği belli bir üne kavuşmuş ürünün kimlik kartı çıkarılır yani bu ürün artık bir nevi korumalıdır. Türkiye'de pek çok ürün ve yöresel lezzette coğrafi işaret tescili bulunuyor. Bunlardan biri ise artık Silifke Yoğurdu!


Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, oda tarafından başlatılan tescil işlemlerinin tamamlandığını belirtti, artık Silifke Yoğurdu da coğrafi tescilli!




Oda başkanı Kaynar, coğrafi tescilin alınmasını şu sözlerle aktarmış:



'Silifke yoğurdunu, türkülere konu olmuş ve Yörüklerin özel bir yiyeceği olarak tescilimizi alıp marketler aracılığıyla insanlara sunacağız. Saklanabilir ve raf ömrü uzun, aromalı yoğurtlar sunacağız. Uzun süren bir süreçti ve büyük emek verdik, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası olarak daha önce çileğimizi tescillemiştik. Şimdi yoğurdumuzu da tescilledik. Türkülerle meşhur Silifke yoğurdu Avrupa'da da biliniyor. Daha kaliteli, güzel yöresel yoğurt yapıp tüketicimize sunacağız. Silifke yoğurdu markaydı, daha da marka olarak yolumuza devam edeceğiz.'

Nesi özel bu yoğurdun diyorsanız eğer, türkülere bile konu olan bu yoğurdun yapımında sadece Toroslarda doğal ortamları olan otlaklarda beslenen keçilerden elde edilen süt kullanılıyor.



Aynı zamanda yoğurt yapımında kullanılan sütler özel olarak hazırlanan ve bölgede süt çilisi olarak bilinen kaplarda pişiriliyor. Süt kaynarken üzerinde oluşan süt köpükleri sürekli olarak dağıtılıyor ve kesinlikle sütün başında birisi bekliyor. Biraz meşakkatli ama çok lezzetli yani!



Bunlarla birlikte Silifke Yoğurdu'nun mayası da özel olarak hazırlanıyor ve başka hiçbir madde konulmuyor. Tamamen doğal ve bölgeye has yöntemler ile hazırlanan Silifke Yoğurdu bu nedenlerden dolayı benzersiz bir lezzetle dolup taşıyor.



Ee, boşuna söylenmemiş "Silifkenin Yoğurdu/ Ah seni kimler doğurdu..." diye! Silifke'yi canı gönülden tebrik ediyoruz! Diğer içeriklerimize de bakmayı unutmayın...????


 

Similar threads

Kıymasıyla, biberiyle, domatesiyle damakları şenlendiren, Kilis'in lokal lezzeti olan Kilis Tava Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafik işaret tescili aldı! Pekala nedir bu coğrafik tescil? Kilis tava bu işareti nasıl aldı? Gelin birlikte bakalım... Coğrafik işaret; eserlerin kaynağını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Safranbolu Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren, Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi'nde (SAKEM) yapılan ‘’Safranbolu Kıtırı’’ coğrafi işaret tescili aldı. Safranbolu Kıtırı coğrafi işaret başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni'nde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt