iltasyazilim
FD Üye
Çok Amaçlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket yumuşamış margarin
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvıyağı
*1 paket toz maya
*Un
*Zeytin, keçipeyniri, dereotu
Çok Amaçlı Poğaça Tarifi Yapılışı 1 çay bardağı ılıtılmış süt kaba alınır şeker ve maya eklenip 10 dk beklenir Yağ, tuz ve yumurta eklenip elle karıştırılır Un yavaş yavaş eklenir ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir Şekil verilip ve içerisine istenilen malzemeler eklenip(ben zeytinli ve sade yapıp kalan hamura dere otu ekleyip iç malzemesine keçi peyniri koydum) ,yarım saat bir köşede dinlendirilir Üzerine yumurta sürülüp pişirilir Afiyet olsun Bu poğaçanın tutmama ihtimali yok Pastanelerde satılan kıyır poğaça tadında Hamur küçük şekil verildiğinde kuru pasta gibi de servis edilebilir
*1 paket yumuşamış margarin
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvıyağı
*1 paket toz maya
*Un
*Zeytin, keçipeyniri, dereotu
Çok Amaçlı Poğaça Tarifi Yapılışı 1 çay bardağı ılıtılmış süt kaba alınır şeker ve maya eklenip 10 dk beklenir Yağ, tuz ve yumurta eklenip elle karıştırılır Un yavaş yavaş eklenir ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir Şekil verilip ve içerisine istenilen malzemeler eklenip(ben zeytinli ve sade yapıp kalan hamura dere otu ekleyip iç malzemesine keçi peyniri koydum) ,yarım saat bir köşede dinlendirilir Üzerine yumurta sürülüp pişirilir Afiyet olsun Bu poğaçanın tutmama ihtimali yok Pastanelerde satılan kıyır poğaça tadında Hamur küçük şekil verildiğinde kuru pasta gibi de servis edilebilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.