iltasyazilim
FD Üye
Çok Beğenilen Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*350 gram tel kadayıf
*3 yemek kaşığı tereyağı
*5 yemek kaşığı toz şeker
*150 gram ceviz (1 paket)
Muhallebi Malzemeleri :
*1 litre süt
*4 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 adet yumurta sarısı
*200 ml krema
Çok Beğenilen Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı Merhabalar,
1
****Kadayıfları aldıktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzlukta saklıyorum
*Buzluktan çıkarılan kadayıflar tazeliğini koruyor ve kolay kırılıyor
****KADAYIF KAVURMA İŞLEMİ :
*Kadayıflar kırılır
*Geniş bir tavada tereyağı eritilir
*Şekeri de ilave edip karıştırın ve istediğiniz rengi alana dek kadayıfları kavurun
*Ben hafif yanık tadını seviyorum bu nedenle biraz koyu renk olana dek kavuruyorum
*Son olarak ceviz ekleyip kavuralım
*Ocağın altını kapattıktan sonra kavrulan kadayıfların tamamını bir kaba boşaltalım Aynı tavada kalırsa kavrulmaya devam edecektir
**** KREMA HAZIRLIĞI:
*Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyarak pişirelim
*Muhallebi kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve 15 dk soğumaya bırakalım
*Soğuyan muhallebiye vanilya ve kremayı ilave edip mikser ile 5 dk pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpalım
*Kadayıfların yarısını kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirelim
*Hazırlanan kremanın tamamını da kelepçeli kalıba ilave edelim
*Son olarak kadayıfların diğer yarısını en üst katmana yerleştirelim
*Tatlı oda sıcaklığında bekleterek ılımasını bekleyin Buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servise hazır Afiyet olsun
*350 gram tel kadayıf
*3 yemek kaşığı tereyağı
*5 yemek kaşığı toz şeker
*150 gram ceviz (1 paket)
Muhallebi Malzemeleri :
*1 litre süt
*4 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 adet yumurta sarısı
*200 ml krema
Çok Beğenilen Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı Merhabalar,
1
****Kadayıfları aldıktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzlukta saklıyorum
*Buzluktan çıkarılan kadayıflar tazeliğini koruyor ve kolay kırılıyor
****KADAYIF KAVURMA İŞLEMİ :
*Kadayıflar kırılır
*Geniş bir tavada tereyağı eritilir
*Şekeri de ilave edip karıştırın ve istediğiniz rengi alana dek kadayıfları kavurun
*Ben hafif yanık tadını seviyorum bu nedenle biraz koyu renk olana dek kavuruyorum
*Son olarak ceviz ekleyip kavuralım
*Ocağın altını kapattıktan sonra kavrulan kadayıfların tamamını bir kaba boşaltalım Aynı tavada kalırsa kavrulmaya devam edecektir
**** KREMA HAZIRLIĞI:
*Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyarak pişirelim
*Muhallebi kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve 15 dk soğumaya bırakalım
*Soğuyan muhallebiye vanilya ve kremayı ilave edip mikser ile 5 dk pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpalım
*Kadayıfların yarısını kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirelim
*Hazırlanan kremanın tamamını da kelepçeli kalıba ilave edelim
*Son olarak kadayıfların diğer yarısını en üst katmana yerleştirelim
*Tatlı oda sıcaklığında bekleterek ılımasını bekleyin Buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servise hazır Afiyet olsun