Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çok Beğenilen Muhallebili Kadayıf

Çok Beğenilen Muhallebili Kadayıf

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çok Beğenilen Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

*350 gram tel kadayıf
*3 yemek kaşığı tereyağı
*5 yemek kaşığı toz şeker
*150 gram ceviz (1 paket)

Muhallebi Malzemeleri :


*1 litre süt
*4 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 adet yumurta sarısı
*200 ml krema

Çok Beğenilen Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı Merhabalar,

1
****Kadayıfları aldıktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzlukta saklıyorum
*Buzluktan çıkarılan kadayıflar tazeliğini koruyor ve kolay kırılıyor
****KADAYIF KAVURMA İŞLEMİ :
*Kadayıflar kırılır
*Geniş bir tavada tereyağı eritilir
*Şekeri de ilave edip karıştırın ve istediğiniz rengi alana dek kadayıfları kavurun
*Ben hafif yanık tadını seviyorum bu nedenle biraz koyu renk olana dek kavuruyorum
*Son olarak ceviz ekleyip kavuralım
*Ocağın altını kapattıktan sonra kavrulan kadayıfların tamamını bir kaba boşaltalım Aynı tavada kalırsa kavrulmaya devam edecektir
**** KREMA HAZIRLIĞI:
*Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyarak pişirelim
*Muhallebi kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve 15 dk soğumaya bırakalım
*Soğuyan muhallebiye vanilya ve kremayı ilave edip mikser ile 5 dk pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpalım
*Kadayıfların yarısını kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirelim
*Hazırlanan kremanın tamamını da kelepçeli kalıba ilave edelim
*Son olarak kadayıfların diğer yarısını en üst katmana yerleştirelim
*Tatlı oda sıcaklığında bekleterek ılımasını bekleyin Buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servise hazır Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt