iltasyazilim
FD Üye
Çok Beğenilen Nefis Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*Kişi sayısına göre lahana yaprağı ( benim lahanam büyüktü etrafından fazlaca yaprak kopardım )
*1 çay bardağından bir parmak eksik düğü
*2 çay bardağı kadar pirinç
*Yarım kilo kıyma
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 tane soğan (rendelenmiş)
*2 yemek kaşığı salça
*Az su
*Tuz, karabiber ,kırmızıbiber ,nane
Çok Beğenilen Nefis Lahana Sarması Tarifi Yapılışı
Merhabalar Açıkçası ilk defa yapmama rağmen çok beğenilen bir yemeğim oldu Kızım yerken enfes olmuş annecim diyerek yedi **Gerçekten eşim ve bende beğendik Geçelim tarife İlk önce lahanadan ayırdığımız yaprakları bir iki dakika kadar haşlıyoruz Onlar soğurken soğanı rendeliyoruz Ardından bütün malzemeleri güzelce yoğurup lahanamızı sarmaya başlıyoruz Tencerenin altına ben lahana yaprağının orta sert kısımlarını kesip koydum Üzerine sarmaları sıralayıp salçalı sos yapıyoruz ve döküyoruz her yerine eşit miktarda Yarım limon sıkıp biraz tuz daha serpip üzerine eğer yaprak kaldıysa onları da serip ağır bir tabak yada dolma kapağı ne varsa kapatıyoruz Üzerini geçecek şekilde sıcak suyu da döküp kaynayana kadar bekliyoruz Ardından altını kısıp pişirmeye bırakıyoruz ben kendi yaptığım bulyonlardan da attım üstüne çok lezzetli oldu Şimdiden ellerinize emeğinize sağlık olsun Afiyet olsun*
*Kişi sayısına göre lahana yaprağı ( benim lahanam büyüktü etrafından fazlaca yaprak kopardım )
*1 çay bardağından bir parmak eksik düğü
*2 çay bardağı kadar pirinç
*Yarım kilo kıyma
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 tane soğan (rendelenmiş)
*2 yemek kaşığı salça
*Az su
*Tuz, karabiber ,kırmızıbiber ,nane
Çok Beğenilen Nefis Lahana Sarması Tarifi Yapılışı
Merhabalar Açıkçası ilk defa yapmama rağmen çok beğenilen bir yemeğim oldu Kızım yerken enfes olmuş annecim diyerek yedi **Gerçekten eşim ve bende beğendik Geçelim tarife İlk önce lahanadan ayırdığımız yaprakları bir iki dakika kadar haşlıyoruz Onlar soğurken soğanı rendeliyoruz Ardından bütün malzemeleri güzelce yoğurup lahanamızı sarmaya başlıyoruz Tencerenin altına ben lahana yaprağının orta sert kısımlarını kesip koydum Üzerine sarmaları sıralayıp salçalı sos yapıyoruz ve döküyoruz her yerine eşit miktarda Yarım limon sıkıp biraz tuz daha serpip üzerine eğer yaprak kaldıysa onları da serip ağır bir tabak yada dolma kapağı ne varsa kapatıyoruz Üzerini geçecek şekilde sıcak suyu da döküp kaynayana kadar bekliyoruz Ardından altını kısıp pişirmeye bırakıyoruz ben kendi yaptığım bulyonlardan da attım üstüne çok lezzetli oldu Şimdiden ellerinize emeğinize sağlık olsun Afiyet olsun*