Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çok beğenilen peynirli çörek nasıl yapılır? Çay saatlerine özel peynirli çörek

Hoş geldin! Eren eymen tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Çok beğenilen peynirli çörek nasıl yapılır? Çay saatlerine özel peynirli çörek
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
peynirli_corek_nasil_yapilir_peynirli_corek_yapimi_1640598828_9877.jpg

Şayet çay saatlerinde doyumluk ve kolay bir tanım arıyorsanız lor peyniri, soğan ve baharatlarla hazırlanan bu hoş tanımı kesinlikle deneyin. Oda sıcaklığında tepsi mayasını tamamlayan peynirli çörekler, evvelden ısıtılmış fırında kenar kısımları renk alıp kabarana kadar pişiyor. Peynirli çörek adeta vazgeçilmeziniz olacak.



Lor peynirini ve hamur işlerini sevenler için hem pratik hem de lezzetli bir tanımı sizlerle paylaşıyoruz. Mayalı hamurdan çay saatine çarçabuk hazırlanabilecek küçük bir atıştırmalık olan peynirli çörek,  lor peyniri, incecik kıyılmış taze soğan ve baharatlarla karışıp küçük küçük açılan mayalı hamur modüllerinin üzerine konuk oluyor.  İsteğe nazaran tepsiye dökün isterseniz de yuvarlık porsiyonluk formlar verin. Sevdiklerinizle peynirli çörek yaparak kahvaltılarınızı doyumsuz lezzete dönüştürebilirsiniz.



PEYNİRLİ ÇÖREK TANIMI:

MATERYALLER

Hamuru için;

1/2 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta akı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 yemek kaşığı tuz

İç harcı için;

1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
200 gram lor peyniri
2 kısım taze soğan
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı



YAPILIŞI

Kuru mayayı, toz şeker ilavesiyle ılık sütte eritin.

Zeytinyağı, yumurta akı ve oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını derin bir karıştırma kabına alın.

Büsbütün eriyen kuru mayayı katıp elinizle karıştırın.

Farklı bir kaba elediğiniz ölçülü un ve tuz karışımından azar azar ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın.

Hamur toparlanıp ele yapışmayan bir kıvam aldığında yoğurma sürecini durdurun.

Üzerine hafif nemli ve pamuklu bir bez kapatıp 40-45 dakika kadar dinlendirin.



İç harcı için; ayıklanmış taze soğanları epey küçük küpler halinde kesin.

Lor peyniri ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın.

Mayalı hamurdan küçük yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yavaşça açın.

Form verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Hamurların üzerine eritilmiş tereyağı sürüp orta kısımlarını peynirli karışımla doldurun.

Üzerlerine nemli bir bez kapatıp 10 dakika daha dinlendirin.

Kenar kısımlarına çırpılmış yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun...


 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt