iltasyazilim
FD Üye
Çok Kolay Ev Yapımı Salça Tarifi İçin Malzemeler
*Salçalık domates (hurma domates)
Çok Kolay Ev Yapımı Salça Tarifi Yapılışı Domateslerin kabukları soyulur Katı meyve sıkacağından geçirilir Posası tencereye alınır içine 12 kepçe kadar sıktığınız suyundan konur ve ocakta kaynamaya bırlakılır Tamamen suyunu çekip salça kıvamına geldiğinde salçanız hazır Tuzlu olmasını isterseniz pişerken tuz atabilirsiniz Piştikten sonra arzu ederseniz bir tepsiye alıp açık havada 12 gün kurumaya bırakabilirsiniz ancak ben kurutmuyorum soğuyunca kavanozluyorum
NOT: çekirdeksiz olmasını isterseniz posayı ilistir(tel süzek)ten geçirebilirsiniz Ben rahatsız olmadığım için çekirdeklerini ayırmadım
NOT: 23 kilo domateşten yarım kilo salça çıkıyor buna göre hesap yapabilirsiniz
*Salçalık domates (hurma domates)
Çok Kolay Ev Yapımı Salça Tarifi Yapılışı Domateslerin kabukları soyulur Katı meyve sıkacağından geçirilir Posası tencereye alınır içine 12 kepçe kadar sıktığınız suyundan konur ve ocakta kaynamaya bırlakılır Tamamen suyunu çekip salça kıvamına geldiğinde salçanız hazır Tuzlu olmasını isterseniz pişerken tuz atabilirsiniz Piştikten sonra arzu ederseniz bir tepsiye alıp açık havada 12 gün kurumaya bırakabilirsiniz ancak ben kurutmuyorum soğuyunca kavanozluyorum
NOT: çekirdeksiz olmasını isterseniz posayı ilistir(tel süzek)ten geçirebilirsiniz Ben rahatsız olmadığım için çekirdeklerini ayırmadım
NOT: 23 kilo domateşten yarım kilo salça çıkıyor buna göre hesap yapabilirsiniz