iltasyazilim
FD Üye
Çok Kolay Nefis Hamur Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti İçin :
*4 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Yarım limon
Hamuru İçin :
*125 gr tereyağı veya margarin (yumuşamış)
*2 adet yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağı
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı pudra şekeri
*3 su bardağı un
Üzeri için :
*İsteğe bağlı yumurta sarısı
Çok Kolay Nefis Hamur Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ve elinizle iyice karıştırıp krema kıvamına getirin
*Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın
*İstenilen şekle getirin İsteğe bağlı üzerine yumurta sarısı sürün
*Yumurta sarısı sürülmezse üzeri beyaz kalıyor, ama lezzetinde bir değişiklik olmuyor
*Tepsiye aralıklı olarak dizin
*Tepsiyi yağlamanıza gerek yok bu arada
*Üzerine isteğe bağlı yumurta sarısı sürün
*Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
*Pişen tatlıyı fırından çıkartın ve ılık şerbet ile buluşturun
*Yarım saat kadar dinlendirin
*PÜF NOKTASI :
*Şerbet ılık, tatlı sıcak olmalı
*Bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi hamur yumuşak olmalı
*Bu ölçüden 34 adet çıktı Afiyet olsun
*4 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Yarım limon
Hamuru İçin :
*125 gr tereyağı veya margarin (yumuşamış)
*2 adet yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağı
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı pudra şekeri
*3 su bardağı un
Üzeri için :
*İsteğe bağlı yumurta sarısı
Çok Kolay Nefis Hamur Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ve elinizle iyice karıştırıp krema kıvamına getirin
*Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın
*İstenilen şekle getirin İsteğe bağlı üzerine yumurta sarısı sürün
*Yumurta sarısı sürülmezse üzeri beyaz kalıyor, ama lezzetinde bir değişiklik olmuyor
*Tepsiye aralıklı olarak dizin
*Tepsiyi yağlamanıza gerek yok bu arada
*Üzerine isteğe bağlı yumurta sarısı sürün
*Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
*Pişen tatlıyı fırından çıkartın ve ılık şerbet ile buluşturun
*Yarım saat kadar dinlendirin
*PÜF NOKTASI :
*Şerbet ılık, tatlı sıcak olmalı
*Bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi hamur yumuşak olmalı
*Bu ölçüden 34 adet çıktı Afiyet olsun