Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çok Kolay Pufidik Ev Ekmeklerimiz Hazır

Hoş geldin! Sceptre tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Çok Kolay Pufidik Ev Ekmeklerimiz Hazır

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Çok Kolay Pufidik Ev Ekmeklerimiz Hazır Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket kuru maya
*1 kiloya yakın un
*Tuz

Çok Kolay Pufidik Ev Ekmeklerimiz Hazır Tarifi Yapılışı Dışarı da yapılan ekmekleri yerken artık korka korka yemeğe başladığımdan evde ekmek yapmaya ve artık dışarıdan almamaya karar verdim bir yaptım çok sert oldu bir yaptım içi hamur oldu ama bu yaptığım muhteşem oldu)) gelelim güzel ekmeklerimizin tarifine suyu sütü tuzu yağı kabartma tozu ve kuru mayayı yoğurma kabımıza alıp güzel bir karıştıralım ardın bir paket unumuzu açıp yavaş yavaş döke döke yoğuralım Yumuşacık pamuk gibi bir hamur olunca elinize birazcık da yapışıyorsa hafif hafif unlayarak elimizden kurtaralım ama öncesinde çok güzel yoğurun hamurunuzu Sonra hamurunu büyük bir poşete geçirin sıkıca bağlayın fırının içine atın Fırın kapalı ve dar olduğu için güzel mayalanıyor aman ha soğuk fırın sakın derecesini çalıştıracakmıyız diye düşünmeyin) hamuru bırakın 1 saat 2 saat bırakın mayalansın ama sabırlı olun ondan önce yapmaya kalkmayın ne kadar çok mayalanırsa o kadar güzel oluyor 2 saat sonunda hamurumuzu çıkaralım azıcık unlayıp şöyle bir iki sefer yoğuralım sonra istediğiniz boyutta şekilde yağlanmış tepsiye dizin ben 2 tane somun ekmek şekli verdim geri kalan hamuru da baton kalıba koydum kare olsun diye Baton kalıbı güzelce streçleyip üstüne bir bez örtün aynı şekilde diğer tepsiyi de streçleyip üst üste bez örtün yarım saat de böyle yerinde mayalansın bu da bitince baton kalıbı da diğer ekmeklerin yanına koyun bir seferde pişsin Üzerlerine elinizde yada firçayla sürün ve bıçakla birer çizik atınÖnceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin benim fırınım 3040 dk arası pişiriyorFırının en altına bir küçük borcam da su koyun yada ısıya dayanıklı bir kase de olur bu ekmeklerinizi kurutmayacak pamuk gibi olacak Fırından çıkarınca bir avuç suyu hepsinin üzerine serpin öylece soğusun Daha sonra derin bir tencere yada saklama kabında ekmeğinizi saklayabilirsiniz
Not: Bu hamurdan bir parça alıp merdaneyle incecik açıp yağsız tavada arada bir çevirerek kabarık içi açılan kebapların yanında servis edilen pide ekmeklerden yapabilirsinizAfiyetler olsun

858,507Konular
982,856Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt