iltasyazilim
FD Üye
Çok Kolay Ve Kıyır Kıyır Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 yemek kaşığı sirke
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*4, 5 su bardağı un
*Hamur yoğururken elini ara ara batırmak için sıvı yağ
Üzeri için;
*1 su bardağına yakın sıvı yağ
*Yarım paket margarin
Şerbeti için;
*3 su bardağı toz şeker
*3, 5 su bardağı su
Hamuru açmak için;
*1 paket nişasta
*2 su bardağı un karışımı
Çok Kolay Ve Kıyır Kıyır Burma Baklava Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi kıvamında ara ara elimizi yağa batırarak özlü bi hamur yoğuralım
Yumurta büyüklüğünde bezeler alalım Biraz dinlendirip teker teker incecik açıp ortadan ikiye keselim Elimizle şekildeki gibi büzüştürüp tepsiyi yağlayıp ortasından saralım Bu şekilde tepsiyi dolduralım Artan hamurları da başka bi tepsiye aynı şekilde yapalım Tereyağı veya margarin ve sıvı yağı karıştırıp bir tavada iyice kızdıralım Yaptığımız baklavanın üzerine döküp 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim Şerbetinide ölçüsüne göre hazırlayıp ılıtalım Tatlının üzerine dökelim Şerbette tatlıda ılık olacak Muhteşem bi tatlı mutlaka deneyin derim Bu tatlıya ceviz konmuyor ??
*2 adet yumurta
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 yemek kaşığı sirke
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*4, 5 su bardağı un
*Hamur yoğururken elini ara ara batırmak için sıvı yağ
Üzeri için;
*1 su bardağına yakın sıvı yağ
*Yarım paket margarin
Şerbeti için;
*3 su bardağı toz şeker
*3, 5 su bardağı su
Hamuru açmak için;
*1 paket nişasta
*2 su bardağı un karışımı
Çok Kolay Ve Kıyır Kıyır Burma Baklava Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi kıvamında ara ara elimizi yağa batırarak özlü bi hamur yoğuralım
Yumurta büyüklüğünde bezeler alalım Biraz dinlendirip teker teker incecik açıp ortadan ikiye keselim Elimizle şekildeki gibi büzüştürüp tepsiyi yağlayıp ortasından saralım Bu şekilde tepsiyi dolduralım Artan hamurları da başka bi tepsiye aynı şekilde yapalım Tereyağı veya margarin ve sıvı yağı karıştırıp bir tavada iyice kızdıralım Yaptığımız baklavanın üzerine döküp 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim Şerbetinide ölçüsüne göre hazırlayıp ılıtalım Tatlının üzerine dökelim Şerbette tatlıda ılık olacak Muhteşem bi tatlı mutlaka deneyin derim Bu tatlıya ceviz konmuyor ??