iltasyazilim
FD Üye
Çok Lezzetli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*2 adet orta boy kuru soğan
*34 diş sarımsak
*1 adet büyük boy domates
*2 adet et bulyon
*2 adet çarliston biber
*Sıvı yağ ve Tereyağı
*Salça
*4 su bardağı kaynamış su
*Tuz
Çok Lezzetli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Tencerede yağ ile birlikte küçük doğradığımız soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur
Üzerine biberler eklenir kavrulunca da salçası ve doğranmış domatesler Ardından büyük parçalı sarımsaklar ilave edilerek suyunu çekene kadar yaklaşık 23 dakika karıştırılır
2 Adet et bulyon eklenir, iyice ezilir ve karıştırılır
Güzelce yıkayıp, süzgeçte bıraktığımız bulgurlar tencereye eklenir, hafifçe kavrulur
Üzerine ölçülü kaynamış su eklenir ve tuzu (ağız tadınıza göre) ilave edilir (bulyonların tuzlu olduğunu unutmuyoruz)
Suyunu çekene kadar en kısık ateşte pişiriyoruz
Suyunu çekince tahta kaşıkla bulgurları hafif aralayıp bakmakta fayda var, dibi sulu kalmasın diye
Müthiş lezzetli Bulgur Pilavımız servise hazır
Afiyet olsun
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*2 adet orta boy kuru soğan
*34 diş sarımsak
*1 adet büyük boy domates
*2 adet et bulyon
*2 adet çarliston biber
*Sıvı yağ ve Tereyağı
*Salça
*4 su bardağı kaynamış su
*Tuz
Çok Lezzetli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Tencerede yağ ile birlikte küçük doğradığımız soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur
Üzerine biberler eklenir kavrulunca da salçası ve doğranmış domatesler Ardından büyük parçalı sarımsaklar ilave edilerek suyunu çekene kadar yaklaşık 23 dakika karıştırılır
2 Adet et bulyon eklenir, iyice ezilir ve karıştırılır
Güzelce yıkayıp, süzgeçte bıraktığımız bulgurlar tencereye eklenir, hafifçe kavrulur
Üzerine ölçülü kaynamış su eklenir ve tuzu (ağız tadınıza göre) ilave edilir (bulyonların tuzlu olduğunu unutmuyoruz)
Suyunu çekene kadar en kısık ateşte pişiriyoruz
Suyunu çekince tahta kaşıkla bulgurları hafif aralayıp bakmakta fayda var, dibi sulu kalmasın diye
Müthiş lezzetli Bulgur Pilavımız servise hazır
Afiyet olsun