Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çok Pratik Yalancı Su Böreği (Pırasalı ve Havuçlu) Mutlaka Denenmeli

Çok Pratik Yalancı Su Böreği (Pırasalı ve Havuçlu) Mutlaka Denenmeli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çok Pratik Yalancı Su Böreği (Pırasalı ve Havuçlu) Mutlaka Denenmeli Tarifi İçin Malzemeler

*5 adet yufka

İç harcı için;


*Yarım kilo doğranmış pırasa
*4 tane büyük rendelenmiş havuç
*2 adet orta boy soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*Yarım su bardağı su

Ara sos için;


*1 yumurta akı
*2 yemek kaşığı zeytinyağı ve sıvı yağı
*Yarım çay bardağı soğuk su
*1 tutam tuz

Üzeri için;


*1 yumurta sarısı
*Yarım çay bardağı sıvı yağı
*Susam
*Çörek otu
*2 su bardağı su

Çok Pratik Yalancı Su Böreği (Pırasalı ve Havuçlu) Mutlaka Denenmeli Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle 2 soğanı doğrayıp bir tavaya sıvı yağını ekleyip kavuruyoruz
*Soğanı çok kavurulmayacak sadece biraz pembeleşecek
*Doğranmış pırasayı soğanda kavurursak asla kokusundan rahatsız olmazsınız ve rahatlıkla yeniliyor ve havucu ekleyerek beraberinde kavuruluyor
*Yarım su bardağı su ekleyip pişmeye bırakıyoruz
*Bir tatlı kaşığı salça ekleyeceğiz Pul biberi, baharatı ve kimyonu ekliyoruz En son pişmede tuz koyarak iç harcı soğumaya bırakıyoruz
*Bir yandan yufkaları hazırlayıp ilkini tepsiye diziyoruz
*Öncelikle ara sosu sürerek iç harctan biraz alarak yufkanın ilk katına koyup diziyoruz
*Diğer yufkayıda büzüştürerek aralarına sos sürüp ve iç harcı koyarak yufkalar bitene kadar bu işlem devam ediyor
*Tepsinin dışına taşan yapraklarla kapatıyoruz ve üzerine yumurta sarısı karışım olan sosu sürerek susam ve çörek otu serpilerek 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 2025 dakika pişecek ama yarım pişecek çünkü böreğin üzerine 2 su bardağı su ekleyerek tekrar fırına atıyoruz
*Ben suyu tepsinin büyüklüğüne göre ayarladım
*Siz isterseniz suyu fazlalaştırabilirsiniz
*Suyunu çekene kadar fırında bekletilecek sonra fırını kapatalım biraz daha bekletelim
*Fırında çıkarır çıkarmaz sıcacık afiyetle yiyin Şimdiden deneyenlere kolay gelsin

NOT:Detayı da resmin üzerine yazmışım
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt