Ünlü tiyatrocu ve eğitmen İpek Tuzcuoğlu, günümüzün oyunculuk algısını eleştirmiş ve bir kişinin toplumsal medyada çok takipçili olmasının, o'nun en başarılı isim olduğu manasına gelmeyeceğini söylemişti. Ünlü isimlerden bu açıklamaya hem dayanak hem de karşı bir cevap geldi.
Şimdilerde TRT dizisi Tövbeler Olsun'da başrol oynayan ünlü tiyatrocu ve eğitmen İpek Tuzcuoğlu, Akşam TV'ye röportaj vermişti. Tuzcuoğlu burada, var olan 'oyunculuk eşittir toplumsal medya' algısını eleştirmişti.
Ünlü sanatçı, 'Bir oyuncunun 3 milyon takipçisinin olması onun en başarılı olduğu manasına gelmez. Hiç takipçisi olmayıp çok yeterli rol yapan, düzgün yeteneklerimiz var. Ancak şu anki durumda dalda, Instagram takipçi sayısına nazaran rol dağılımı yapıldığı oluyor. Bunu yanlışsız bulmuyorum.' açıklamasında bulunmuştu.
Tuzcuoğlu'nun bu tenkidine meslektaşlarından karşılıklar geldi. Genç oyuncu Bestemsu Özdemir, 'Takipçi sayısının çok olması o oyuncunun başarılı olduğu manasına gelmemelidir. Yalnızca bin takipçisi olup çok başarılı olan oyuncular var. İki, üç yıldır hayatımızda olan Instagramla başarıyı değerlendirmemeliyiz. Biz bu işi ruhumuzla yapıyoruz. Kriterimiz bu olmamalı.' diyerek Tuzcuoğlu'na takviye verdiğini açıkladı.
Türkiye'nin birinci bayan spor spikeri olan Burcu Esmersoy da birebir takviyesi gösterdi. Esmersoy, 'Takipçi sayısına nazaran isim seçenler şayet marka ise bu olağan ancak bir diziden ya da sinemadan bahsediyorsak güzel değil, oyuncu olanlara daha çok iş imkanı sağlanmalı.' dedi.
Barış Arduç polemiğe girmek istemediğini söylerken, Hale Soygazi'den zıt bir reaksiyon geldi. Ünlü sanatçı, 'Yok o denli bir şey inanmıyorum, yapımcıların kriteri bu olamaz.' derken ünlü tiyatrocu Yosi Mizrahi de, 'Takipçi sayısının reytinge bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Instagram'da çok fazla düzmece hesap var bir de çok fazla çocuk takipçi. Artık binlerce çocuk izleyicisi olan bir oyuncunun reytinge ne kadar katkısı olabilir. Gerçek oyuncular hancı, yüksek takipçililer ise yolcu.' dedi.