iltasyazilim
FD Üye
Çökelekli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 çay bardağı kaymak(evde yaptım hazır değil )
*1 su *bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*Yarım paket margarin
*Yoğurmak için su
İçi için;
*1 kase çökelek
*1 tutam maydanoz
*Tuz
*Pulbiber
*1 küçük soğan
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
Çökelekli Poğaça Tarifi Yapılışı Önce hamur için kaba malzemeleri alalım yoğuralım ,margarin yumuşak olsun, sonra un ekleyelim unu ıslatmak için önce kuru mayayı ,1 çay bardağında sıcak suda ıslayalım, ama ben hazır marketlerde satılan kuru maya aldım ,1 paket bıraktım Sonra una ıslanmış mayayı bırakalım, karıştıralım, sonra hamur için yavaş yavaş su bırakalım, yoğuralım dinlensin, 40 dk diğer yandan kaba çökeleği baharatı atalım ,soğan doğrayalım,maydanoz doğrayalım, dinlenmiş hamuru ceviz büyüklüğünde yumak tutalım, elimizle açalım, malzemeyi bırakalım, yuvarlayalım ,üzerine yumurta sarısını sürelim
Not Epey yapın buzluğa atın acil misafir gelince mikrodalgada ısıtın ,ilk yapılmış *gibi güzel oluyor
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 çay bardağı kaymak(evde yaptım hazır değil )
*1 su *bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*Yarım paket margarin
*Yoğurmak için su
İçi için;
*1 kase çökelek
*1 tutam maydanoz
*Tuz
*Pulbiber
*1 küçük soğan
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
Çökelekli Poğaça Tarifi Yapılışı Önce hamur için kaba malzemeleri alalım yoğuralım ,margarin yumuşak olsun, sonra un ekleyelim unu ıslatmak için önce kuru mayayı ,1 çay bardağında sıcak suda ıslayalım, ama ben hazır marketlerde satılan kuru maya aldım ,1 paket bıraktım Sonra una ıslanmış mayayı bırakalım, karıştıralım, sonra hamur için yavaş yavaş su bırakalım, yoğuralım dinlensin, 40 dk diğer yandan kaba çökeleği baharatı atalım ,soğan doğrayalım,maydanoz doğrayalım, dinlenmiş hamuru ceviz büyüklüğünde yumak tutalım, elimizle açalım, malzemeyi bırakalım, yuvarlayalım ,üzerine yumurta sarısını sürelim
Not Epey yapın buzluğa atın acil misafir gelince mikrodalgada ısıtın ,ilk yapılmış *gibi güzel oluyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.