iltasyazilim
FD Üye
Çökertme (Bodrum) Kebabı
Malzemeler
3 adet orta boy patates
300 gram kadar ince julyen doğranmış et
Et Marinesi için:
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından az kekik
Üzeri için :
Sarımsaklı yoğurt
Salçalı sos
Salçalı sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Çok nefis ve çok pratik bir et yemeği kesinlikle herkes denemeli bence öncelikle etimizi ince ince uzunlamasına doğrayalım Marine işlemi için verilen tüm malzemeleri derin bir kaseye alalım etlerimizi de ekleyip harmanlayalım, 3 saat kadar buzdolabında dinlendirelim Bu arada bizde patatesleri soyup ince ince doğrayalım bol sıvı yağ da kızartalım kızaran patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosumuzu yayalım ,etleri derin bir tavada harlı ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar soteleyelim, patateslerin üzerine tavada sotelediğimiz etimizi alalım, etin üzerine de isteyenler maydanoz serpebilirler?
Malzemeler
3 adet orta boy patates
300 gram kadar ince julyen doğranmış et
Et Marinesi için:
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından az kekik
Üzeri için :
Sarımsaklı yoğurt
Salçalı sos
Salçalı sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Çok nefis ve çok pratik bir et yemeği kesinlikle herkes denemeli bence öncelikle etimizi ince ince uzunlamasına doğrayalım Marine işlemi için verilen tüm malzemeleri derin bir kaseye alalım etlerimizi de ekleyip harmanlayalım, 3 saat kadar buzdolabında dinlendirelim Bu arada bizde patatesleri soyup ince ince doğrayalım bol sıvı yağ da kızartalım kızaran patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosumuzu yayalım ,etleri derin bir tavada harlı ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar soteleyelim, patateslerin üzerine tavada sotelediğimiz etimizi alalım, etin üzerine de isteyenler maydanoz serpebilirler?