Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çökertme (Bodrum) Kebabı

Çökertme (Bodrum) Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çökertme (Bodrum) Kebabı



Malzemeler
3 adet orta boy patates
300 gram kadar ince julyen doğranmış et

Et Marinesi için:
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından az kekik

Üzeri için :
Sarımsaklı yoğurt
Salçalı sos

Salçalı sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Çok nefis ve çok pratik bir et yemeği kesinlikle herkes denemeli bence öncelikle etimizi ince ince uzunlamasına doğrayalım Marine işlemi için verilen tüm malzemeleri derin bir kaseye alalım etlerimizi de ekleyip harmanlayalım, 3 saat kadar buzdolabında dinlendirelim Bu arada bizde patatesleri soyup ince ince doğrayalım bol sıvı yağ da kızartalım kızaran patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosumuzu yayalım ,etleri derin bir tavada harlı ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar soteleyelim, patateslerin üzerine tavada sotelediğimiz etimizi alalım, etin üzerine de isteyenler maydanoz serpebilirler?





 
858,497Konular
982,564Mesajlar
30,309Kullanıcılar
khanjarSon üye
Üst Alt