iltasyazilim
FD Üye
Çökertme
Malzemesi:
· 400 gr dana bonfile
· 8 orta boy patates
· 2 çay kaşığı karabiber
· 2 çay kaşığı kimyon
· 2 çay kaşığı kırmızı biber
· 400 gr süzme yoğurt
· 6 diş sarmısak
· 100 gr tereyağı
· Tuz
Hazırlanışı:
Sarmısağı dövün ve süzme yoğurt ile karıştırın
Patatesleri rendeleyin ve kurutun Kızgın yağda kızartın
Kevgirle patatesleri alın Geniş bir tabağa yerleştirin ve yayın Üzerine süzme yoğurdu dökün
Bir tavada tereyağını eritin ve tuz ekleyerek bekletin
Etleri kömür ızgarasında pişirin Parmak patates şeklinde kesin ve ılık bekleyen tereyağının içine atın
Baharatları da ilave ederek 8 dakika pişirin
Etleri süzme yoğurdun üstüne yerleştirin
Sıcak servis yapın
Malzemesi:
· 400 gr dana bonfile
· 8 orta boy patates
· 2 çay kaşığı karabiber
· 2 çay kaşığı kimyon
· 2 çay kaşığı kırmızı biber
· 400 gr süzme yoğurt
· 6 diş sarmısak
· 100 gr tereyağı
· Tuz
Hazırlanışı:
Sarmısağı dövün ve süzme yoğurt ile karıştırın
Patatesleri rendeleyin ve kurutun Kızgın yağda kızartın
Kevgirle patatesleri alın Geniş bir tabağa yerleştirin ve yayın Üzerine süzme yoğurdu dökün
Bir tavada tereyağını eritin ve tuz ekleyerek bekletin
Etleri kömür ızgarasında pişirin Parmak patates şeklinde kesin ve ılık bekleyen tereyağının içine atın
Baharatları da ilave ederek 8 dakika pişirin
Etleri süzme yoğurdun üstüne yerleştirin
Sıcak servis yapın