iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
12 kg parça dana antrikot
4 adet kızartmalık orta boy patates (nişastayla bulanabilir çıtır olması için)
3 su bardağı yoğurt
5 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı salça
1 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Etleri şerit halinde doğrayın
Bir tencerede sıvı yağı kızdırın ve etleri içine atarak kavurun
Etler yumuşayınca tuzunu ekleyip tencerenin altını kapatın
Bu arada patatesleri soyun , rendeleyin veya kibrit çöpü şeklinde doğrayın
Rendelediğiniz patatesleri yıkayın, iyice sıkın ve pecete ile kurulayın
Daha sonra kupkuru patateslerin uzerine niasata serpin her yerine nisasta bulayın ,
fazla nisastasını eleyip sıvı yağda nar gibi kızartın
Sarmısakları soyun ve dövün
Yoğurda katıp iyice karıştırın
Domatesi rendeleyin
Zeytinyağında çevirin
Bir tatlı kaşığı salçayıda ekleyin
Bir taşım çevirin
Bir servis tabağının en altına patatesleri yayın
Üstüne yoğurdu,onun üstüne de eti yerleştirin
Arzuya gore kuru nane ve pul biberle servis edin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
12 kg parça dana antrikot
4 adet kızartmalık orta boy patates (nişastayla bulanabilir çıtır olması için)
3 su bardağı yoğurt
5 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı salça
1 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Etleri şerit halinde doğrayın
Bir tencerede sıvı yağı kızdırın ve etleri içine atarak kavurun
Etler yumuşayınca tuzunu ekleyip tencerenin altını kapatın
Bu arada patatesleri soyun , rendeleyin veya kibrit çöpü şeklinde doğrayın
Rendelediğiniz patatesleri yıkayın, iyice sıkın ve pecete ile kurulayın
Daha sonra kupkuru patateslerin uzerine niasata serpin her yerine nisasta bulayın ,
fazla nisastasını eleyip sıvı yağda nar gibi kızartın
Sarmısakları soyun ve dövün
Yoğurda katıp iyice karıştırın
Domatesi rendeleyin
Zeytinyağında çevirin
Bir tatlı kaşığı salçayıda ekleyin
Bir taşım çevirin
Bir servis tabağının en altına patatesleri yayın
Üstüne yoğurdu,onun üstüne de eti yerleştirin
Arzuya gore kuru nane ve pul biberle servis edin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI