iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
5 adet yumurta (oda sıcaklığında olacak)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş, çekilmiş badem
1 su bardağı hazır çiğ krema
1 su bardağı süt
varsa: 12 damla badem esansı
Ya da: 1 tatlı kaşığı badem likörü
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarılarını ve aklarını ayıralım Derin bir kabın içinde yumurta sarılarına toz şekeri ekleyerek bir dakika kadar çırpalım İçine dövülmüş badem, krema ve sütü ilave ederek yine çırpalım ve tüm malzemeleri iyice birbirine karıştıralım Varsa badem esansı veya likörünü de tam bu sırada koyalım
Şimdi orta boy bir tencere alıp, tüm bu karışımı içine aktaralım Sonra da çok çok kısık bir ateşin üzerinde sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya değin 1012 dakika pişirelim Ama sakın sakın kaynatmayın o zaman krema bozulur
Sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın Öte yandan ayırdığımız yumurta beyazlarını yani aklarını tuzla beraber mikserle en az 56 dakika çırpalım Yumurta akları kar gibi bembeyaz olduğunda kıvama gelmiş demektir Bir tarafta soğumaya bıraktığımız kremanın içine bu kar gibi olmuş yumurta aklarını ilave edip, sadece kaşık ya da spatulayla şöyle bir karıştıralım Sonra kuplara paylaştırıp, buzdolabında 23 saat soğumaya ve iyice kıvam olmaya bırakalım Servis yaparken üzerine kızarmış bütün badem ve bir taze nane yaprağıyla süs yapabilirsiniz
5 adet yumurta (oda sıcaklığında olacak)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş, çekilmiş badem
1 su bardağı hazır çiğ krema
1 su bardağı süt
varsa: 12 damla badem esansı
Ya da: 1 tatlı kaşığı badem likörü
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarılarını ve aklarını ayıralım Derin bir kabın içinde yumurta sarılarına toz şekeri ekleyerek bir dakika kadar çırpalım İçine dövülmüş badem, krema ve sütü ilave ederek yine çırpalım ve tüm malzemeleri iyice birbirine karıştıralım Varsa badem esansı veya likörünü de tam bu sırada koyalım
Şimdi orta boy bir tencere alıp, tüm bu karışımı içine aktaralım Sonra da çok çok kısık bir ateşin üzerinde sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya değin 1012 dakika pişirelim Ama sakın sakın kaynatmayın o zaman krema bozulur
Sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın Öte yandan ayırdığımız yumurta beyazlarını yani aklarını tuzla beraber mikserle en az 56 dakika çırpalım Yumurta akları kar gibi bembeyaz olduğunda kıvama gelmiş demektir Bir tarafta soğumaya bıraktığımız kremanın içine bu kar gibi olmuş yumurta aklarını ilave edip, sadece kaşık ya da spatulayla şöyle bir karıştıralım Sonra kuplara paylaştırıp, buzdolabında 23 saat soğumaya ve iyice kıvam olmaya bırakalım Servis yaparken üzerine kızarmış bütün badem ve bir taze nane yaprağıyla süs yapabilirsiniz