Çokokremli Dondurma Pastası 1548686764 1548686764 cokokremlidondurmapastasi5c4f15b150c74cokokremlidondurmapastasi5c4f15b150c74 http:wwwportakalagacicomphotosuncategorizeddondurmacilek3 Bu tanım Epicurious sitesinde, Southern Living dergisinde ve Bake and Freeze Chocolate Desserts kitabında gördüğüm 3 ayrı tarifin birleşimi ile ortaya çıktı Epicurious'da acıbadem tabanlı dondurma katlı bir pasta yapılıyor, sliving'de acıbadem yerine taban için brownie pişiriliyor, son kitapta ise bunların arasına kaşıkla nutella konuluyordu İki hafta önce karaorman keki ile yaptığım ay çöreklerinin içi artınca derin dondurucuya koymuştum Ben pastanın tabanı için bu içi kullandım Siz isterseniz brownie (en hoş brownie'yi yarım ölçü yapabilirsiniz mesela), normal bir cheesecake tabanı (ufalanmış bir paket burçak bisküvi + 23 yemek kaşığı erimiş tereyağı) ya da ince bir kat pandispanya (üç katlı pandispanyanın en alt katı) kullanabilirsiniz Malzemeler: 1 ince pasta tabanı cheesecake tabanı brownie 1lt vanilyalı dondurma 2 dere bardağı damla çikolata 1lt çilekli dondurma 510 adet çilek, doğranmış 1lt antep fıstıklı dondurma 1 portakalın kabuğu, rendelenmiş 100gr çokokrem Hazırlanması: Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin Kullanacağınız tabanı kalıba bastırarak yayınlama Vanilyalı dondurmayı 15 dakika oda sıcaklığında bekletin Dondurmayı damla çikolata ile karıştırıp tabanın üstüne yayın Bir dere kaşığı ile üzerine ara ara çokokrem dökün Kalıbı dondurucuya kaldırıp çilekli dondurmayı çıkartın Çilekli dondurmayı azıcık bekletip doğradığınız çileklerle karıştırın Kalıbı dolaptan çıkartıp dondurmayı yayın Üstüne baştan çokokrem döküp dolaba kaldırın id Fıstıklı dondurmayı bekletip sürülebilir kıvama gelince portakal kabukları ile karıştırın En son bu karışımı kalıba yaın ve dondurucuda minimum 4 saat bekletip servis yapın kaynakcokokremlidondurmapastasi5c4f15b219909alt Stick Out Tongue ortakalagacicom