Memleketimizde son yıllarda popülaritesi artan ve ismini sıkça duyduğumuz bilhassa çevre medyada merak konusu olan cold brew kahve "yazın kahve mi içilirmiş, soğuk bir şeyler getirin” diyenlerin çok seveceği bir içecek. Cold brew nedir? Cold brew kahve nasıl yapılır? Cold brew kaç saatte yapılır? Tüm merak ettiklerinizi metnimizden öğrenebilirsiniz.
Cold Brew, 1600 yıllardan itibaren Japonya’da bulunan Hollandalı tüccarlarca kullanılan bir cins kahve pişirme usulüdür. “Dutch” ya da “Kyoto” üslubu demleme olarak da bilinen cold brew dünyaca ünlü kahve mağazalarından biri olan Starbucks'ın bu yaz en çok satan içeceği haline geldi. Cold brew, soğuk su ve yüksek ölçüde kahveyle karıştırılarak buzdolabında 12-20 saat arası bekletilmesiyle yapılan bir içecektir. Bu içecekte kahve soğuk suyla ile yapıldığı için sıcak ile yapıldığı kadar yoğun bir asidit içermez. Bu nedenle daha az keskin tada sahip bir içecek elde edebilirsiniz. Birebir devranda kahvenin uzun vade suyun içerisinde bekletilmesi, suya daha çokça kafein salgılamasına yardımcı olarak kafein nispetini arttırır.
Şayet dışarıda cold brew içecekseniz tadı, yüksek ölçüde kafeinli soğuk ve şekersiz bir kahve ile karşılaşacaksınız.Peki meskende clod brew nasıl yapılır?
COLD BREW KAHVE TANIMI:
MATERYALLER
1 litre soğuk su
120 gram kahve
YAPILIŞI
Taze çekilmiş olan kahveyi sürahinin içerisine koyun. Daha sonra üzerine soğuk suyu koyarak şıkça karıştırın.
Hazırlamış olduğunuz karışımı tam 12 saat boyunca buzdolabında bekletin.
Ardından tel süzgeç yardımıyla cam bir kaba süzdürün. Kahveyi koyacağınız edeceğiniz sürahinin ağzına kağıt bir filtre kağıdı yerleştirin.
Pütür kalmaması için; son bir defa kahve karışımını süzün.
Servis edeceğiniz bardaklara buzu koyarak, üzerine kahveyi ekleyin.
İsteğe nazaran soğuk süt ekleyerek, servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...