iltasyazilim
FD Üye
Cookie ( PortakalLimon Kokulu Damla Çikolatalı) Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye malzemeleri;
*2 portakal kabuğu rendelenmiş
*1 limon kabuğu rendelenmiş
*1 su bardak şeker
*150 Gr margarin oda sıcaklığında
*Yarım su bardak sıvı yağ
*1 yumurta
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım su bardak damla çikolata
*Un ( kontrollü ekleyin)
Cookie ( PortakalLimon Kokulu Damla Çikolatalı) Tarifi Yapılışı İlk önce portakalın ve limonun kabuğunu bir kaba rendeleyelim
Daha sonra şeker ile iyice karıştıralım
Margarin ve sıvı yağ ekleyip karıştırıp yumurta ,kabartma tozu i vanilya ve damla çikolata ekleyelim ve tekrar karıştıralım
3 su bardak un koyalım ilavesi için unu kontrollü ekleyelim
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim ve elinizle istediğiniz şekli verebilirsiniz ,ben yuvarlak yaptım cookie adına yakışır olsun diye tercih ettim
180 der önceden ısıtılmış fırında 15 dk üstleri hafif kızardığında çıkaralım
Fırından çıkınca 15 20 dk bekletelim ve afiyetle yiyebilirsiniz
Not : Soyulan portakal ve limonları da dışlarındaki sert beyaz yerleri bıçakla temizledim Limondaki çekirdekleri de çıkardıktan sonra dilimledim ve robota atıp yarım su bardak şeker ile blender da çektirdim ,üzerine su ilave edip taze sıkılmış portakal suyu da elde etmiş oldum
İkisi buluşunca harika bir lezzet oluyor Afiyet Olsun
*2 portakal kabuğu rendelenmiş
*1 limon kabuğu rendelenmiş
*1 su bardak şeker
*150 Gr margarin oda sıcaklığında
*Yarım su bardak sıvı yağ
*1 yumurta
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım su bardak damla çikolata
*Un ( kontrollü ekleyin)
Cookie ( PortakalLimon Kokulu Damla Çikolatalı) Tarifi Yapılışı İlk önce portakalın ve limonun kabuğunu bir kaba rendeleyelim
Daha sonra şeker ile iyice karıştıralım
Margarin ve sıvı yağ ekleyip karıştırıp yumurta ,kabartma tozu i vanilya ve damla çikolata ekleyelim ve tekrar karıştıralım
3 su bardak un koyalım ilavesi için unu kontrollü ekleyelim
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim ve elinizle istediğiniz şekli verebilirsiniz ,ben yuvarlak yaptım cookie adına yakışır olsun diye tercih ettim
180 der önceden ısıtılmış fırında 15 dk üstleri hafif kızardığında çıkaralım
Fırından çıkınca 15 20 dk bekletelim ve afiyetle yiyebilirsiniz
Not : Soyulan portakal ve limonları da dışlarındaki sert beyaz yerleri bıçakla temizledim Limondaki çekirdekleri de çıkardıktan sonra dilimledim ve robota atıp yarım su bardak şeker ile blender da çektirdim ,üzerine su ilave edip taze sıkılmış portakal suyu da elde etmiş oldum
İkisi buluşunca harika bir lezzet oluyor Afiyet Olsun