iltasyazilim
FD Üye
Cookies Tarifi İçin Malzemeler
*120 gr erimiş soğumuş tereyağı (Yaklaşık 8 yemek kaşığı)
*1 yumurta
*Yarım su bardağından 1 parmak eksik esmer şeker
*Yarım su bardağından 1 parmak fazla normal şeker
*1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilya
*Yarım çay kaşığı tuz
*Yarım tatlı kaşığı karbonat
*2 su bardağı un
*1 su bardağından 1 parmak eksik çikolata parçaları
Cookies Tarifi Yapılışı Selamlar
Hazır yarı yıl tatili de gelmişken çocuklarınız için kurabiye yapmaya ne dersiniz Hemde dışı kıtır içi yumuşş, lezzeti ise harika
1
*Kurabiyelerimiz için tereyağını eritin ve soğutun
*Bu arada fırınınızı 180 derece fansız ayarda çalıştırın
*Soğumuş tereyağınızın üstüne şekerleri ekleyip rengi açılana kadar iyice çırpın
*Rengi açılan karışımın içine vanilya özütünü de katıp tekrar çırpın
*Ardından yumurtayı da ekleyin ama karışana kadar çırpın çok fazla çırparsanız kıvamı değişebilir
*Daha sonra un, karbonat ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın
*Sakın hamur cıvık oldu diye fazladan un eklemeyin ve sakince unu yerine bırakın
*Son olarak çikolata parçalarını da ekleyerek ister elinizle ister spatulayla karıştırın
*Eğer kurabiyeleriniz küçük olsun isterseniz fındıktan çok az büyük hamurlar yuvarlayarak tepsiye aralıklarla dizin
*Ama benim kurabiyelerim gibi büyük kurabiyeler isterseniz ceviz büyüklüğünde hamurlar yuvarlayabilirsiniz
*Hamur yayılacağı için aralıklı dizmeyi unutmayın
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1113 dk pişirin
*Fazla tutmayın kuruyabilir
*Ben kurabiye kokusu gelmeye başladığı zaman açıp altlarında kızarma varmı diye bakıyorum ve kızarınca fırından alıyorum Şimdiden afiyet olsun
*120 gr erimiş soğumuş tereyağı (Yaklaşık 8 yemek kaşığı)
*1 yumurta
*Yarım su bardağından 1 parmak eksik esmer şeker
*Yarım su bardağından 1 parmak fazla normal şeker
*1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilya
*Yarım çay kaşığı tuz
*Yarım tatlı kaşığı karbonat
*2 su bardağı un
*1 su bardağından 1 parmak eksik çikolata parçaları
Cookies Tarifi Yapılışı Selamlar
Hazır yarı yıl tatili de gelmişken çocuklarınız için kurabiye yapmaya ne dersiniz Hemde dışı kıtır içi yumuşş, lezzeti ise harika
1
*Kurabiyelerimiz için tereyağını eritin ve soğutun
*Bu arada fırınınızı 180 derece fansız ayarda çalıştırın
*Soğumuş tereyağınızın üstüne şekerleri ekleyip rengi açılana kadar iyice çırpın
*Rengi açılan karışımın içine vanilya özütünü de katıp tekrar çırpın
*Ardından yumurtayı da ekleyin ama karışana kadar çırpın çok fazla çırparsanız kıvamı değişebilir
*Daha sonra un, karbonat ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın
*Sakın hamur cıvık oldu diye fazladan un eklemeyin ve sakince unu yerine bırakın
*Son olarak çikolata parçalarını da ekleyerek ister elinizle ister spatulayla karıştırın
*Eğer kurabiyeleriniz küçük olsun isterseniz fındıktan çok az büyük hamurlar yuvarlayarak tepsiye aralıklarla dizin
*Ama benim kurabiyelerim gibi büyük kurabiyeler isterseniz ceviz büyüklüğünde hamurlar yuvarlayabilirsiniz
*Hamur yayılacağı için aralıklı dizmeyi unutmayın
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1113 dk pişirin
*Fazla tutmayın kuruyabilir
*Ben kurabiye kokusu gelmeye başladığı zaman açıp altlarında kızarma varmı diye bakıyorum ve kızarınca fırından alıyorum Şimdiden afiyet olsun