Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çöp Kebabı (Kürdan Kebabı)

Çöp Kebabı (Kürdan Kebabı)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Çöp Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler

*5 adet patlıcan
*4 domates
*5 çarliston biber
*300 gram kıyma
*1 büyük baş soğan
*Pulbiber, tuz
*Maydanoz

Sosu için;

*3 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı salça
*Kürdan
*Kızartmak için fritoz yada 1 su bardağı sıvı yağla tavada da kızartılabilir

Çöp Kebabı (Kürdan Kebabı) Tarifi Yapılışı Merhabalar herkese bugün ki yemeğim biraz uğraştırır ama lezzetine diyecek yok Kışlık tutup difrize attığım için bana daha kolay geldi Ama yapacaklar için patlıcanların başını kesip uzun şeritler halinde ince ince doğruyoruz ki kıymamızı sarabilelim Daha sonra tuzlu suda 10 dk bekletelim ki acısını versin dahasında ben fritözde kızartıyorum içerisinde falan yağla sıçrayıp da mutfağı kirletmesin sizin isteğinize bağlı Fritözde az öldürüyorum ki sarılması kolay olsun patlıcanlar kızarırken bizde kıymamızı hazırlayalım, soğanımızı robotta çekelim, kıymamıza ekleyelim, tuzumuzu, pulbiberimizi, maydanozumu ekleyelim aynı mantı kıyması gibi bu arada patlıcanlarda kızarmıştır, biz onları soğumaya bırakalım bu arada domateslerimizi 4 e bölelim biberlermizide kavurma tarzı büyük büyük doğrayalım, şimdi bütün malzemelerimiz hazır şimdi kıymamızdan ceviz büyüklüğünde koparıp patlıcanımızı aynı dolma sarar gibi saralım resim de görüldüğü gibi biberimizi ve domatesimizi de üstüne koyup kürdan ile sabitleyelim hepsini fırın tepsisine dizelim bu arada fırınımızıda 200° dereceye ayarlayalım fırınımız ısınırken biz patlıcanlarımızı hepsini yapalım, zaten her bir patlıcan dan ortalama 5 tane şerit çıkıyor ,ince olması daha güzel bu şekilde hepsini tepsiye dizdikten sonra fırınımıza sosu dökülmeden koyalım, ortalama 10 dk öyle pişirdikten sonra salçalı sosumuzu ayarlayalım ,sıcak suyumuzu derin bir kaba alalım salçamızı ekleyelim güzelce çırpalım, bu sosumuzu da tepsimize ekledikten sonra 30 dk daha pişirelim, yemeğimizi hazır deneyeceklere AFİYET OLSUN

858,496Konular
982,408Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt