Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çorap Giymezsek Namazımız Kabul Olur mu?

Çorap Giymezsek Namazımız Kabul Olur mu?
0
131

Profösör

Super Mod
Etkileşim
28
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Ayakta çorap olmazsa namaz kabul olur mu?

Cevap:
Değerli ziyaretçimiz, namaz ibadetinde çorap giyince namazımız kabul olur veya çorap giymezsek namaz kabul olmaz diye bir konu bulunmamaktadır. Bu konuda İslam alimlerinin tavsiyeleri vardır. Hanefi mezhebinde namazın çorapla kılınması gerektiği yani yalın ayak kılınmaması gerektiği tavsiye edilmiştir. Ancak çorapsızda namaz kılınabilinir.

Şafi mezhebinde ise namazın çorapsız kılınması yani yalın ayakla kılınması tavsiye edilmektedir. Ancak çoraplada namaz kılınabilinir. Özetle, kişi kendi mezhebinin tavsiyesine uymasında fayda vardır. Zira mezhep imamlarının bu tavsiyelerini gerektirecek konular bulunmaktadır. Ancak bu tavsiyeye uyulmazsa da bir mahsur yoktur.

Similar threads

Yalın daha doğrusu çıplak ayakla namaz kılmak mekruh mudur? Bu konu hakkında bilgi verir misiniz. Cevap: Namaz ibadeti her Müslüman için en önemli ibadetlerden biridir. Bu nedenle her detay önemlidir. Zira bu nedenle İslam alimlerimiz en ufak detayı dahi ince bir hassasiyet ile araştırmışlar ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
191
Hocam, Hanefi mezhebine göre kadınlar namaz kılarken çorap giymeli midir? Çeşitli hocalara sordum bazıları giymeli bazıları giymese de olur diyor. cevap Değerli ziyaretçimiz, öncelikle Yüce Mevla’mız kıldığınız ve kılacağınız namazlarınızı kabul eylesin. Hanefi mezhebine göre bayanların çorap...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
Merhaba hocam, Ben Ankara üniversite okuyorum. Şafii mezhebindeyim fakat burada neredeyse herkes Hanefi mezhebinde. Genelde camide cemaatle kılmaya çalışıyorum ve kıldığım zaman dualar farklı olduğu için namazın sonunda imamdan sonra sehiv secdesi yapmalı mıyım? Sabah namazında da bizim kunut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
287
Bu konuda detaylı bir şekilde hem Zuhri ahir namazı neden kılınır? sorusuna hemde Zuhri ahir kılmak gerekli midir? sorusuna cevap verilmiştir. Zuhr-i ahir namazının manasını kısaca “son öğle namazı” olarak açıklayabiliriz. İslam alimlerimiz bir kısmı, bir beldede birden çok camide Cuma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Şimdi size Şafi veya Hanefi imamın arkasında namaz kılınır mı? sorusu hakkında bilgi vereceğiz. Tabi ki bu soruyu soran muhtemelen ya Hanefi, yada Şafi mezhebine tabi bir kimsedir. Öncelikle bilmemiz gereken şudur ki ehli sünnet dairesinde yer alan dört hak mezhep yani, Hanefi, Şafi, Maliki ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
858,460Konular
981,099Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt