iltasyazilim
FD Üye
Çorbalar İçin Tavuk Suyu Tarifi İçin Malzemeler
*1 tüm tavuk ( parçalara ayrılmış)
*1 havuç
*1 turp
*2 kereviz sapı
*1 soğan
*Maydanoz
*Siyah biber
*İri tuz
*8 bardak su
*Taze biberiye ve kekik (Ben de taze yoktu kurularını kapalı süzgece döküp tencereye öyle attım)
Çorbalar İçin Tavuk Suyu Tarifi Yapılışı Tavuk bulyonlardan içindeki sodium miktarından usandınız Organik kendi tavuk suyunuzu hazırlamaya hazırsınız Buzlukta yer varsa ağzı kapalı, buzluk kaplarına alıp saklayabilirsinizGerektiğinde, çorba mı da pilav mı yapacaksınız Buzluğunuza atın Porsiyonluk sularınız hazır Yada 3 gün buzdolabında saklayabilirsiniz Bahar aylarında farklı sebzelerle yapabilirsiniz Dilerseniz, buz kalıplarına dökün Küp küp çıkarın Kafanıza göre Tavuğunuzu büyük bir tencereye koyun Sebzeleri ekleyin Baharatları, yeşillikleri ekleyin Tavuğu geçecek kadar su ilave edin Kaynamaya başlayınca üzerindeki köpükleri bir kaşıkla alın Altını azaltınTavuk pişinceye kadar pişirin 15 dakika kadar tavukları bir tutacakla kenara alınYeniden ilave edeceğimiz için fazla pişirmemeye dikkat edeceğiz Elleyecek kadar soğuyunca tavuğu temizleyin Derisini kemiklerini çıkarın Ağza gelecek parçalara ayırabilirsiniz Ben didikledim Bize lazım olan iki bardak kadar tavuk eti İhtiyacınız olmayan fazlasını buzdolabında daha sonra kullanmak için saklayın Tavuk kemiklerini tekrar tencereye atın ve bir saat altını az yakarak kaynatın Nihayet çıkarın ve süzgeç ten geçirip süzünSüzgeçte kalanları atınTavuk suyunu başka bir kaba almadan önce üstte biriken yağlarını alın, atın Artık içine havuç, turp, kereviz köklerini ekleyelim Sebzeler yumuşayıncaya kadar altını azaltarak pişirin Hani 2 bardak kadar tavuk ayırmıştık onu içine ekleyelim Tuz ve biber ekleyin
*1 tüm tavuk ( parçalara ayrılmış)
*1 havuç
*1 turp
*2 kereviz sapı
*1 soğan
*Maydanoz
*Siyah biber
*İri tuz
*8 bardak su
*Taze biberiye ve kekik (Ben de taze yoktu kurularını kapalı süzgece döküp tencereye öyle attım)
Çorbalar İçin Tavuk Suyu Tarifi Yapılışı Tavuk bulyonlardan içindeki sodium miktarından usandınız Organik kendi tavuk suyunuzu hazırlamaya hazırsınız Buzlukta yer varsa ağzı kapalı, buzluk kaplarına alıp saklayabilirsinizGerektiğinde, çorba mı da pilav mı yapacaksınız Buzluğunuza atın Porsiyonluk sularınız hazır Yada 3 gün buzdolabında saklayabilirsiniz Bahar aylarında farklı sebzelerle yapabilirsiniz Dilerseniz, buz kalıplarına dökün Küp küp çıkarın Kafanıza göre Tavuğunuzu büyük bir tencereye koyun Sebzeleri ekleyin Baharatları, yeşillikleri ekleyin Tavuğu geçecek kadar su ilave edin Kaynamaya başlayınca üzerindeki köpükleri bir kaşıkla alın Altını azaltınTavuk pişinceye kadar pişirin 15 dakika kadar tavukları bir tutacakla kenara alınYeniden ilave edeceğimiz için fazla pişirmemeye dikkat edeceğiz Elleyecek kadar soğuyunca tavuğu temizleyin Derisini kemiklerini çıkarın Ağza gelecek parçalara ayırabilirsiniz Ben didikledim Bize lazım olan iki bardak kadar tavuk eti İhtiyacınız olmayan fazlasını buzdolabında daha sonra kullanmak için saklayın Tavuk kemiklerini tekrar tencereye atın ve bir saat altını az yakarak kaynatın Nihayet çıkarın ve süzgeç ten geçirip süzünSüzgeçte kalanları atınTavuk suyunu başka bir kaba almadan önce üstte biriken yağlarını alın, atın Artık içine havuç, turp, kereviz köklerini ekleyelim Sebzeler yumuşayıncaya kadar altını azaltarak pişirin Hani 2 bardak kadar tavuk ayırmıştık onu içine ekleyelim Tuz ve biber ekleyin